Home | Blog | Wereldplantendag: 5 voordelen van een groendak

Wereldplantendag: 5 voordelen van een groendak

Heb je geen tuintje maar denk je wel ecologisch? Een groendak -een dak bedekt met gras of planten- is een goede oplossing! Omdat zo’n groendak best wat voordelen heeft, sommen we ze even voor je op.

1. Luchtzuivering

Met een groendak werk je actief mee aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Je dak filtert luchtvervuiling en stof en zorgt voor een toename van zuurstof.

2. Groene rust

Creëer een groene oase van rust in het midden van de stad. Met plantjes kan je namelijk nooit misdoen. Meer zelfs, ze zouden depressies voorkomen en een gevoel van gelukzaligheid geven. Laat ook de buren meegenieten van bloemen en verse kruiden.

3. Absorberend

De plantjes vormen een soort buffer voor je dak. Regenwater wordt geabsorbeerd en verdampt opnieuw. Dat zorgt voor een vermindering van wateroverlast.

4. Geluidsisolerend

Een uitstekende geluidsisolatie: dat is een groendak. Het absorbeert omgevingslawaai, maar ook hagel of regen. Je dak zal 2 tot 3 keer langer meegaan!

5. Verkoeling

De bijkomende laag op je dak is een extra isolatie: check je energiefactuur maar eens! Een groendak koelt en verlaagt de zomerse binnentemperatuur met 5 graden. Het werkt ook temperatuurverlagend, waardoor zonnepanelen aan rendabiliteit winnen.

Groendaken zijn in opmars. En met reden. Ze zien er mooi uit en brengen heel wat andere voordelen met zich mee.

Is dit pand niet iets voor jou?