Home | Blog | Waarom vloerverwarming in de badkamer een goed idee is (en 2 andere tips)

Waarom vloerverwarming in de badkamer een goed idee is (en 2 andere tips)

Niets zo vervelend als in je nakie kou te lijden in de badkamer. Je ochtend start dan meteen in mineur. Hoe kan je ervoor zorgen dat je een perfect warme badkamer creëert? We geven je enkele tips.

Hoe warm moet een badkamer zijn?

Het stookseizoen begint normaal begin oktober en eindigt eind maart, maar in de badkamer mag het warmer zijn dan in de rest van het huis. Je stookt er best wat langer en zet de temperatuur hoger. Dat is logisch, want je wil niet naakt half staan bevriezen als je uit bad of uit de douche stapt. Een badkamer die lekker warm aanvoelt heeft een temperatuur van 23 à 24 graden.

3 tips voor een gezellig warme badkamer

  1. Ga voor stralingswarmte, zoals vloerverwarming.
    Dat voelt aangenamer. Bij vloerverwarming kan je zelfs een graad lager stoken, maar wandverwarming is een waardig alternatief. Het voordeel daarvan is dat je stralingswarmte krijgt zonder ingrijpende werken uit te voeren.

  2. Vloerverwarming alleen volstaat meestal niet.
    In zeer goed geïsoleerde woningen krijg je de badkamer lekker warm met vloer- of wandverwarming. Maar in de meeste woningen is dat niet voldoende in putje winter. Dus vul je best aan met een radiator of handdoekdroger. Een elektrische badkamerradiator kan interessant zijn, zeker als je zonnepanelen hebt. Je kan dan snel inspelen op de warmtevraag en de extra stroom zelf gebruiken.

  3. Verluchten, verluchten, verluchten!  
    Daarnaast verlucht je best ook je badkamer regelmatig. Zet het raam op een kier als je uit de badkamer gaat. Het klinkt tegenstrijdig omdat je, toch in de winter, koude lucht in je huis laat. Maar verse lucht warmt sneller op. Bovendien ben je van vieze geurtjes en vocht verlost.

Voor een zalige temperatuur in de badkamer, zet je de temperatuur best op 23 of 24 graden. Wil je meer interessante huisweetjes? Vind ze hier.

Is dit pand niet iets voor jou?