Home | Blog | Waarom je beter geen sigaret in een woning aansteekt

Waarom je beter geen sigaret in een woning aansteekt

Roken in een woning is niet het beste idee. En al zeker niet als je van plan bent om de woning te verhuren of te verkopen. Het brandgevaar is hoger, en dat is niet het enige nadeel.

Overal giftige stoffen

Meer dan 4.000 giftige stoffen zitten er in tabaksrook. Minstens 50 daarvan kunnen kanker veroorzaken. Ze blijven in de lucht hangen, verplaatsen zich naar andere kamers en zetten zich op alles vast. Dat betekent dat de giftige stoffen zich op je meubels en muren bevinden en in je kledij en gordijnen dringen.

Ook familieleden, bezoekers en huisdieren roken passief mee. Enkel roken als je alleen bent biedt geen soelaas. De giftige stoffen vliegen nog lang nadien rond in huis. Kinderen -die nog geen volgroeide longen hebben- worden daardoor sneller ziek.

Schade beperken

Is er gerookt in het huis dat je koopt of verkoopt? Beperk de schade dan met deze hulpmiddeltjes.

  • Plaats schaaltjes natuurazijn of gemalen koffie in de verschillende kamers van je huis om de geur te neutraliseren. Wierookstokjes kunnen ook en zijn iets milder van geur.
  • Voor een beter resultaat zet je de ramen open. Zo ververst de lucht in huis constant.

  • Was de gordijnen grondig.

  • Zit de geur ook in je meubilair, dan kan je het met een sopje van groene zeep goed afwassen. Werkt dat niet? Plaats dan ook schaaltjes met koffiegruis of azijn onder je meubilair en laat ze lang genoeg staan.

  • Rooklucht trekt in de muren. Als je de geur dus volledig uit je huis wil, is het tijd om de muren te schilderen. Er bestaat zelfs verf die de aanslag van nicotine tegenwerkt.

Roken in huis berokkent wel wat schade aan je omgeving. Een goede oplossing is om buiten te roken. Vind je dat niet aangenaam? Zorg dan voor een gezellig plekje op je terras.

Nog beter is het natuurlijk om helemaal te stoppen met roken. Wil je daar hulp bij? Contacteer dan de gratis dienst Tabakstop op het nummer 0800 111 00.

Is dit pand niet iets voor jou?