Home | Blog | Waarom #givingtuesdayera de wereld een beetje beter maakt

Waarom #givingtuesdayera de wereld een beetje beter maakt

Over de hele wereld scharen ERA makelaars zich achter het ‘GivingTuesdayERA’-initiatief. “Zovele ERA medewerkers spelen een maatschappelijke rol. Ze steunen goede doelen en willen anderen met hun acties inspireren”, zegt Iain Cook, Managing Director van ERA Belgium.

Makelaars met een rode neus

Tijdens de Nationale ERA Raad, waarop alle ERA makelaars van België samenkwamen, kregen alle aanwezigen een Rode Neus opgezet. Goed voor 240 exemplaren en een mooi startpunt om nobele doelen nog meer te ondersteunen. “De raad draaide dit jaar rond digitalisering, waar we bij ERA volop op inzetten. Digitalisering heeft vele mooie kanten, maar toch is het ook opletten geblazen. Op sociale media wordt vaak enkel de mooie kant van het leven belicht. Dat bevordert het mentale welzijn niet altijd. Zeker bij jongeren moeten we waakzaam zijn over de effecten ervan”, zegt Petra Nemitz, Marketing en Business Development Manager.

Daarom koos ERA Belgium als Belgisch hoofdkantoor voor Rode Neuzen Dag als goed doel. Afgelopen edities werden door de Rode Neuzen Dag–organisatie reeds enkele OverKop Huizen opgericht, waar jongeren met psychische problemen terechtkunnen. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op de ondersteuning van projecten in scholen”, zegt Nemitz. Naast de OverKop Huizen moeten ook scholen een veilige plek zijn waar je een luisterend oor en professionele therapeutische hulp vindt, zonder een label opgeplakt te krijgen.

Meer dan huizenverkopers

Het engagement van ERA reikt veel verder dan de ondersteuning van Rode Neuzen Dag en lokale Music For Life initiatieven. #GivingTuesdayERA is een internationaal initiatief en toont het goede hart van de ERA makelaars over de hele wereld.

“Er zijn zoveel ERA makelaars die een maatschappelijke rol spelen, maar meestal doen ze dat stilzwijgend. Ze sponsoren lokale goede doelen of doen vrijwilligerswerk in een culturele of maatschappelijke organisatie in de buurt”, zegt Cook. “ERA, dat is meer dan huizen verkopen. We zijn mensen van vlees en bloed, die een hart hebben voor onze gemeenschap. Die de wereld mee een beetje beter willen maken voor al onze kinderen”, zegt Cook.

Daarom zetten alle Belgische ERA kantoren hun beste beentje voor. De komende periode doen ze extra inspanningen voor het goede doel. Ze kiezen zelf achter welk project ze zich willen scharen. “Sommigen gaan voor Viva For Life, anderen lopen mee met de Warmathon van De Warmste Week van Music For Life. Er zijn kantoren die chocolaatjes verkopen voor een goed doel uit hun buurt en nog anderen die de Koning Boudewijnstichting steunen”, verduidelijkt Nemitz.

ERA zet zich wereldwijd in om lokale gemeenschappen te versterken en steunt goede doelen. Op #GivingTuesdayERA worden die even in de kijker gezet, om ook anderen te inspireren om zich in te zetten voor het goede doel. 

Is dit pand niet iets voor jou?