Home | Blog | Waarom een thuisblijfvakantie best wel voordelen heeft?

Waarom een thuisblijfvakantie best wel voordelen heeft?

Staycations -vakanties in eigen land- winnen alsmaar meer aan populariteit. We hoeven niet allemaal meer zo nodig naar Bali of een andere verre bestemming te reizen. Een staycation heeft best wel wat troeven in petto.

Waarom een thuisblijfvakantie best wel voordelen heeft?

Voordelen van een staycation

Een strandhanddoek uitrollen op een exotisch strand: je kan er niet iedereen mee verleiden. De tegenhanger van de verre reizen is de staycation. De betekenis? Gewoon thuis genieten van je vakantie! 

Waarom zou je een staycation verkiezen boven een verre reis? Om verschillende redenen, en niet in het minst omdat het simpelweg goedkoper is. Je geeft geen geld uit aan vliegtuigtickets, benzine en huurhuizen. Daardoor komt er meer budget vrij voor andere zaken: je verbouwingen, een duurder etentje of verwennerijen. 

Een staycation is klimaatvriendelijk. Je hoeft geen milieubelastend transport te nemen naar je verre vakantiebestemming. Bovendien heb je geen vakantiestress. Zorgen maken over je bagage inpakken -ben je toch niets vergeten?- en je huisdieren hoeft niet. Die mooie, minutenlang geposeerde perfecte foto om op social media te plaatsen: hoeft niet! Ook de stress om het maximum uit je reis te halen omdat je er ‘toch maar een keer bent en alles wil gezien hebben’ is niet nodig. 

Tijdens een staycation heb je bovendien tijd om af te spreken met vrienden, kameraden en familie. Het ideale moment dus om je sociale bezigheden op te krikken!

Tips voor een leuke staycation

Wie thuisblijft kan al gauw in een paar valkuilen lopen. Tijdens je staycation prent je jezelf best in dat niets moet. Geen gehaast, maar leven met de relaxmodus aan. Schakel je werktelefoon uit en verwen jezelf. Ook al blijf je thuis, dit is gewoon vakantie. 

Het weer, ja, dat kan in België tegenvallen. Je kan het ook positief bekijken. Slecht weer kan net nieuwe, leuke mogelijkheden bieden. Waarom niet uitgebreid ontbijten, tijd maken om een goed boek te lezen of naar je favoriete film te kijken? Of jezelf eens verwennen met een heerlijke massage? Zelfs om gezellig bij te babbelen is goed weer eigenlijk niet nodig.  

Wil je er graag even tussenuit? Word dan even toerist in eigen land. Ga kamperen in de Ardennen of huur een huisje aan zee. Leer verborgen pareltjes kennen in je eigen regio of ontdek attracties in de andere provincies. Check de evenementenkalender en spreek met vrienden af voor een festival.

Een vakantie dichtbij huis is minstens even leuk als een verre reis naar een exotisch land. Het weer hoeft niet eens een spelbreker te zijn: je past gewoon je activiteiten aan. Of je op reis gaat of lekker thuisblijft: zolang je maar even in relaxmodus gaat!

Is dit pand niet iets voor jou?