Home | Blog | Van huurder naar eigenaar: Jurgen zette de stap

Van huurder naar eigenaar: Jurgen zette de stap

Jurgen (29) voelde zich al 7 jaar thuis in zijn appartement te Brussel. Maar dan kwam er plots een droomplek vrij, vlakbij hem. Het was liefde op het eerste gezicht en dus besloot Jurgen vrij snel om eigenaar te worden.

Ik moest snel beslissen. Hoewel ik even twijfelde was het overduidelijk: dit was mijn thuis. De volgende ochtend belde ik mijn bank op.”

van huurder naar eigenaar

Waarom besloot je plots om te kopen?

Ik wist dat ik ooit iets zou kopen, maar niet het dat al voor zo snel zou zijn. Ik voelde me thuis in het appartement dat ik 7 jaar lang huurde. Waarom zou ik dan willen veranderen? Tot mijn oog viel op mijn droomappartement, een paar straten verder van waar ik woonde. Op een dag kwam ik het pand online tegen en zag ik dat er een appartement vrij kwam op de tweede verdieping. Het lot heeft in mijn plaats beslist. Nadat ik het pand ging bezoeken, moest ik snel beslissen, want ik was niet de enige kandidaat. Hoewel ik even twijfelde om deze toch wel grote stap te zetten was het duidelijk: dit was mijn thuis. De volgende ochtend belde ik mijn bank op.

Hoe verliep de overschakeling van huurder naar eigenaar?

Vlotter dan verwacht om heel eerlijk te zijn. Ik dacht dat het een hele administratieve rompslomp zou worden, wat me daarvoor had tegengehouden om de stap te zetten. De makelaar heeft me ook heel wat tips gegeven die heel nuttig bleken te zijn.

Kreeg je makkelijk een lening?

Toen ik te weten kwam dat het appartement te koop stond, maakte ik meteen een afspraak bij mijn bank. Ik had al een aardige som opzij gezet, maar ik dacht dat ik als alleenstaande man moeilijk een lening zou krijgen. Het tegendeel bleek waar te zijn! De bank was heel behulpzaam en nog geen week later wist ik dat ik een hypothecaire lening kreeg.

Wat maakt van dit appartement jouw thuis?

De buurt speelt een grote rol in mijn keuze. Het is een rustige buurt en toch vlakbij het stadscentrum. Ik zit vlak aan een park, wat ik een grote meerwaarde vind, aangezien ik na mijn werk graag ga joggen. Maar het is vooral het appartement zelf dat mij overhaalde, de grote ramen waardoor heel de dag licht binnenvalt en de hoge plafonds.

Verandert er veel voor jou?

Eigenlijk verandert er niet veel, ik woon nog steeds in dezelfde buurt en ik betaal maandelijks ongeveer hetzelfde als toen ik huurde. Het enige verschil is dat ik nu écht thuis ben.

Wat zou jij als tip meegeven aan first time buyers?

De belangrijkste tip die ik kan geven is je hart volgen. Het klinkt misschien cliché, maar als je echt je hart verliest aan een plek dan neem je er de administratie graag bij. Laat je vooral niet afschrikken

3 TIPS VOOR WIE WILT KOPEN

1. KEN JE BUDGET

Voor je aan je zoektocht begint is het goed om te weten welk budget je aan je nieuwe woonst kan uitgeven. Houd hierbij niet alleen rekening met wat je maandelijks kan afdragen en wat je al opzij hebt staan, ook de onroerende voorheffing, notariskosten en eventuele verbouwingskosten spelen een grote rol. Laat je adviseren door je bank om de juiste lening te vinden die bij jou past.

2. WEET WAT JE WIL

Wil je graag een tuin? Ben je bereid om te klussen? Of koop je liever een instapklare woning? Als jij weet wat je wil, kunnen wij je beter helpen bij het vinden van je nieuwe thuis. Maak daarom op voorhand een lijstje. Maar wees ook flexibel! Soms komt jouw droomwoonst uit onverwachte hoek.

3. LAAT JE GOED INFORMEREN

Van de ligging tot het energieverbruik. Bij het kopen van een woonst moet je aan heel wat denken.  Onze ERA vastgoedmakelaars staan dan ook klaar om je het beste advies te geven en garanderen je een optimale service bij het kopen van je eerste appartement of huis.

 

Word jij straks ook voor de eerste keer eigenaar?
De ERA Vastgoedmakelaars staan klaar om je te helpen bij je zoektocht.
Zoek een makelaar in je buurt

 

Era Comfort Garantie

Is dit pand niet iets voor jou?