Home | Blog | Van de stad terug naar het groen: Tim en Lena waagden de stap

Van de stad terug naar het groen: Tim en Lena waagden de stap

Lena (42) en Tim (44) besloten na tien jaar de stad achter zich te laten en terug te keren naar het groen. Ze kochten een oude hoeve, nabij Borgloon, die ze tot hun droomhuis verbouwden. Acht jaar en drie zonen later voelen ze zich meer dan ooit thuis in het glooiend landschap van de Limburgse fruitstreek. Wij gingen op bezoek.

terug in het groen wonen

De streek zit in mijn bloed. Ik heb altijd geweten dat ik hier zou terugkeren. Na de geboorte van onze eerste zoon Sid werd het overduidelijk.”-Tim

Waarom besloten jullie na tien jaar in de stad om een thuis te zoeken in het groen?

Tim: Ik trok als student naar Antwerpen, er ging een wereld voor me open. Na mijn studies besloot ik daar te blijven. Ik kwam Lena tegen en we gingen al gauw samenwonen in een appartement.

Lena: Ik ben een echt stadsmeisje, maar dankzij Tim leerde ik Haspengouw beter kennen. Ik was meteen verkocht! Ik had nooit gedacht dat ik de stad voor het platteland zou inruilen. Maar kijk, de liefde doet gekke dingen met je.

Tim: De streek zit in mijn bloed. Ik ben er geboren en getogen. Het stadsleven kon niet opwegen tegen de uitgestrekte landschappen en al dat groen. Ik heb altijd geweten dat ik hier zou terugkeren. Na de geboorte van onze eerste zoon Sid werd het overduidelijk.

Hoe is jullie leven veranderd sinds jullie hier wonen?

Tim: In het begin was het toch wel weer aanpassen. Je laat vrienden achter in de stad en je komt weer in een dorp terecht. Ik besloot om wat meer van thuis uit te werken om volop van mijn nieuwe leven te genieten. Ondertussen ben ik weer helemaal op mijn plooi. Je kan zeggen dat ik minder gejaagd door het leven ga sinds ik hier woon.

Lena: We hebben nu ook drie jongens, Sid, Tomas en Jorn. Het doet zo’n deugd om hen hier te zien opgroeien. De stad is zo druk en vervuild. Hier genieten ze in alle vrijheid en kunnen ze ongedwongen kind zijn. Door de velden rennen, in bomen klimmen. Ik ben zelf in de stad groot geworden en besef nu pas hoe fijn het is om als kind in het groen te wonen.

Tim: Ik denk dat de grootste verandering wel onze nieuwe hobby is! Twee jaar geleden volgden we een opleiding tot Imker. 

nieuw hobby als imker

"Nu houden we onze eigen bijtjes. Onze honing, eieren en fruit zijn van eigen kweek!"

Was het makkelijk om jullie droomwoonst te vinden?

Lena: In het begin waren we nog niet zo gehaast. We kwamen dan vaak in het weekend de streek verkennen en keken ondertussen nieuwsgierig rond naar huizen die te koop stonden. Maar Sid werd groter en ondertussen was Tomas al op komst. Dus ik wou niet meer te lang wachten.

Tim: Dan hebben we een lokale makelaar gecontacteerd. Die heeft ons echt geholpen! Een paar maanden later vonden we onze droomwoonst.

Wat is jullie favoriete deel van dit huis?

Tim: Voor mij zonder twijfel de zolderkamer! Die hebben we omgetoverd tot leesruimte. Heerlijk om daar van het uitzicht en een goed boek te genieten.

Lena: Voor mij toch wel de keuken.. En de tuin!  In het weekend doe ik niets liever dan languit koken en bij goed weer in de tuin te eten. En vrienden ontvangen! Het doet ons altijd plezier als onze vrienden uit Antwerpen hier mee komen genieten. Dat voelt toch nog altijd een beetje als vakantie aan.

3 TIPS VOOR WIE NAAR HET GROEN WIL TREKKEN

1. TREK EROP UIT

Neem je tijd om het juiste plekje te vinden. Ga op verkenningstocht en ontdek alle geheimen van een streek alvorens je een beslissing maakt.

2. VERGELIJK DE TWEE NIET

Ga op de buiten opzoek naar nieuwe vrijetijdsbestedingen. Het leven op de buiten is anders, maar heeft ook heel wat boeiends te bieden. Hou je niet vast aan je gewoontes van de stad.

3. LEG CONTACTEN

In een dorp leg je makkelijker contacten dan je denkt. Leer je buren kennen en neem deel aan de dorpsactiviteiten. Het is altijd fijn om deel te zijn van een gemeenschap. Zo maak je ook sneller nieuwe vrienden.

 

Is op de buiten wonen ook iets voor jou? Droom je al langer van een woonst in het groen? Neem contact op met je lokale makelaar en laat je begeleiden in je zoektocht. De ERA Vastgoedmakelaars staan klaar om je te helpen bij je zoektocht.
Zoek een makelaar in je buurt

Kopen of verkopen zonder zorgen met de ERA Comfort Garantie

Is dit pand niet iets voor jou?