Home | Blog | Met deze zes tips stelt verhuizen niets voor

Met deze zes tips stelt verhuizen niets voor

Verhuizen wordt in het algemeen gezien als iets lastig en het is inderdaad niet meteen het leukste dat er is. Al je waardevolle spullen de doos in zien gaan en alles terug een nieuwe plaats moeten geven, niet makkelijk. Doe je dit met fijne vooruitzichten, dan valt het allemaal nog best mee. Voor zij die verhuizen omdat ze hiertoe gedwongen worden, is dat helemaal anders. Hoe dan ook, deze 6 tips kunnen jou vast helpen.

1. Vervoer

Heb je een verhuisfirma nodig? Raadpleeg dan de lijst met erkende verhuisfirma's in België. Zij voldoen aan alle wettelijke voorschriften op het vlak van vakbekwaamheid en betrouwbaarheid, niet onbelangrijk. Deze lijst is te vinden op de website www.bkv-cbd.be. Meer informatie over verhuisfirma's, hun service en prijzen kan je eveneens vinden op www.verhuisoffertes.be of www.verhuizers.be

Vergelijk prijzen en leg de verhuisfirma vast eens je beslist hebt. Zeker tijdens het weekend en in vakantiemaanden als juli en augustus moet je rekening houden met eventuele wachttijden en zelfs hogere tarieven. 

2. Parkeerplaats reserveren tijdens verhuis

Laat door de gemeentepolitie parkeerruimte voorbehouden voor de verhuiswagen, zowel bij uw oude als nieuwe woning. Het tarief voor deze reservaring verschilt van gemeente tot gemeente, maar is vaak de moeite waard om zo parkeer- en andere problemen te voorkomen tijdens de dag van de verhuis. 

3. Steek de dingen die je als eerste nodig hebt in een grote doorzichtige doos

De doorzichtige doos zal opvallen en je weet meteen wat erin zit. Een andere opvallende doos werkt ook wel, maar zet deze dan goed apart, zodat je meteen weet waar je deze moet vinden en zodat deze niet onderaan een stapel dozen belandt.

Hierin zal een scherp mes en/of een schaar zitten om dozen te openen, keukenrol, vuilniszakken, bestek, basis kookmateriaal als je van plan bent om meteen te koken, plakband, laders van je telefoon (als je deze niet in je weekendtas hebt steken), extra toiletpapier, gereedschap, een dweil, en dergelijke.

4. Breng een label op je verhuisdozen met wat er in de dozen zit, maar ook naar welke kamer ze moeten

Als je verhuisd bent, en je begint met uitpakken, doe dat dan best per kamer. Handig als de juiste dozen dan al in de juiste kamer staan. Sorteer je spullen naargelang. Efficiënt en je houdt een handig overzicht.

5. Voorzie tijdens de dag van de verhuis tijd voor boodschappen te doen

In je nieuwe huis zijn alle voorraadkasten, de koelkast en de diepvries nog leeg. Doe de dag van de verhuis enkel boodschappen voor die dag zelf en de dag nadien en ga dan uitgebreid naar de winkel. Is het niet haalbaar de dag van de verhuis naar de winkel te gaan? Vraag dan iemand die dit voor jou kan doen of bekijk de mogelijkheden om boodschappen te bestellen en aan huis te laten leveren. 

6. Adreswijziging

Vraag op het gemeentehuis naar een lijst waarop vermeld staat welke instanties je zelf moet inlichten en welke automatisch worden ingelicht over jouw adreswijziging. Maak zelf een lijst van alle instanties waarbij je aangesloten bent, bv. een sportclub. 

Is dit pand niet iets voor jou?