Home | Blog | Luxevastgoed verkoopt dubbel zo snel

Luxevastgoed verkoopt dubbel zo snel

Villa’s verkopen dubbel zo snel als vijf jaar geleden. Opvallend: vooral jonge gezinnen geven een miljoen euro of meer uit aan een luxewoning. Tweeverdieners met een drukke job zoeken ontspanning in hun huis.

Luxevilla’s in opmars

Een mooie villa waar je helemaal tot rust komt, en waar elk detail tot in de puntjes is afgewerkt. Een toplocatie waar je in alle privacy geniet in de tuin, jacuzzi of zwembad. Velen dromen ervan, maar sommige Belgen zien die droom echt in vervulling gaan. 

Luxevastgoed raakt vandaag dubbel zo snel verkocht als vijf jaar geleden. Tijdens de eerste helft van dit jaar verkochten Belgische vastgoedmakelaars 21 procent meer luxevastgoed dan vorig jaar. Een immense stijging die België al lang niet meer meemaakte volgens specialisten. Luxevastgoed stond vorig jaar gemiddeld 149 dagen te koop, terwijl dat in 2013 nog 315 dagen was.

De sterke prestatie van het luxevastgoed komt niet onverwacht. Alles past in het plaatje: een spaarboekje brengt weinig meer op en de Belg blijft geloven in vastgoed. In België kregen we bovendien niet te maken met de zware vastgoedcrisis, wat in andere landen wel het geval was.

Jonge gezinnen als kopers

Tien jaar geleden kochten vooral vijftigers in het topsegment. Vandaag wagen vooral gezinnen en kopers tussen de 30 en 45 jaar zich op de villamarkt. Tweeverdieners met een drukke job en kinderen gaan steeds meer op zoek naar ontspanning in eigen huis. 

Die ontspanning kunnen ze het beste vinden in een rustgevende omgeving waar ook de kinderen hun hobby kunnen uitoefenen. En wat is er dan beter dan een villa waar je alles meteen bij de hand hebt om zalig te genieten? Waar alle comfort en luxe met één klik op de knop binnen handbereik is? 

Aan luxevastgoed hangt uiteraard een prijskaartje. Al schieten die prijzen niet meteen de hoogte in. De prijzen in het luxevastgoed liggen gek genoeg nog steeds lager dan de prijzen van vijf jaar geleden.

Luxevastgoed verkoopt dubbel zo snel als vijf jaar geleden. Vooral jonge gezinnen gaan steeds meer overstag voor villa’s. De prijzen voor het luxevastgoed liggen over het algemeen wel làger dan vijf jaar geleden. Kuier door het luxeaanbod en sla dus je slag!

Is dit pand niet iets voor jou?