Home | Blog | Jungle fever: 4 grote najaartrends voor je interieur op een rij

Jungle fever: 4 grote najaartrends voor je interieur op een rij

Vind jij straks je nieuwe thuis via era en wil je voor een nieuwe inrichting gaan? Of wil je je woonst nog een trendy facelift geven voor je gaat verkopen? ERA houdt voor jou een vinger aan de pols wat interieurtrends betreft. Dit najaar laten we ons inspireren door het amazonewoud.

Jungle fever: 4 grote najaartrends voor je interieur op een rij
de jungle als kleurenpalet

Trend 1: de jungle als kleurenpalet

De trendkleuren van dit najaar nemen je mee op reis door het amazonewoud. Diep donkergroen wordt afgewisseld met indigo, warme aardetinten en poederroos. Is een donkergroene muur toch wat te gewaagd voor jou? Hou het dan bij accenten door een meubelstuk of enkel je plinten te schilderen.

Trend 2: geef je interieur een tribal touch

Ook in de rest van je interieur wordt de jungle-trend dit najaar doorgetrokken. Scoor met tribal elementen. Denk aan grote palmplanten, rieten meubels en kussens met een etnische print. Ook bedrukte linnen stoffen om je tafel en beddengoed mee op te fleuren zijn helemaal in.

tribal touch
Ton sur ton

Trend 3: ton-sur-ton als special effect

Deze trend is voor de durvers, maar wie voor het wow-effect wil gaan een echte aanrader! Durf met verschillende tinten binnen dezelfde kleurtoon te spelen voor een bijzonder ton-sur-ton effect. Dit werkt bij zowel twee tegen elkaar staande muren als bij meubelstukken.

Trend 4: muren als textiel

Wil je eens wat anders? Dan is de waterverflook misschien wel iets voor jou. Zo krijgen je muren haast iets etherisch. Online vind je heel wat video’s waarmee je deze look kan bekomen. Gebruik in plaats van een verfborstel een spons en zorg voor een gradatie van lichte naar donkere tinten.

Muren als textiel

Met deze inspiratie heb je zo weer een trendy interieur.
Wil je nog meer vastgoedadvies?
Vind dan nu een ERA-makelaar bij jou in de buurt.

Is dit pand niet iets voor jou?