Home | Blog | Je huis verluchten: goed voor jou en je huisdier

Je huis verluchten: goed voor jou en je huisdier

Op 4 oktober gaat er speciale aandacht naar dieren wereldwijd. Dan is het Werelddierendag en krijgen onze huisdieren een extraatje. Als je jouw huisdier écht wil verwennen zorg je voor frisse lucht in huis. Met een goede verluchting trakteer je meteen dier en mens.

Voorkom geurtjes

Heb je het ook al eens meegemaakt? Je stapt een woning binnen en meteen komt er een muffe geur je tegemoet. En dan wordt duidelijk waarom: er woont een hond in huis en de eigenaars vergaten om hun huis te verluchten. Honden, katten en andere huisdieren geven vocht, koolstofdioxide (CO2) en lichaamsgeur af en dat tast de luchtkwaliteit van je huis aan. Tenminste, als je niet genoeg verlucht en ventileert.

Een uurtje per dag de ramen openzetten zorgt meteen voor een betere luchtkwaliteit. Als je dan ook de verwarming enkele graden lager zet, verspil je bijna geen energie.

Goed voor de gezondheid

Wist je dat je in een goed verlucht huis drie keer minder kans hebt op gezondheidsklachten? Als je verlucht, gaat er heel wat huisstofmijt buiten en je voorkomt schimmelvorming op onzichtbare plekjes. Verborgen schimmelvorming veroorzaakt al snel muffe geurtjes. Die kan je dus gewoon voorkomen door de ramen even open te zetten. Kost je niets en het voorkomt een hoop miserie.

Elke dag verluchten is goed. Doe dat ook als er veel volk in huis geweest is, als er gedoucht werd of als je gekookt hebt. Ventilatiesystemen spelen ook een belangrijke rol in dit verhaal, ze hebben wel degelijk nut. Sluit ze niet af en maak ze regelmatig schoon. Met al die tips worden bezoekers of potentiële kopers niet meteen afgeschrikt en je houdt de lucht in huis gezond.

Een goed verlucht huis draagt bij aan de gezondheid van mens én dier. Wil je je huisdier meer verwennen dan enkel op Werelddierendag? Verlucht dan regelmatig je huis en zorg voor een goede luchtkwaliteit.

Is dit pand niet iets voor jou?