Home | Blog | Investeren in vastgoed? Waarom niet?

Investeren in vastgoed? Waarom niet?

De Belg is geboren met een baksteen in de maag! Een uitspraak die heel veel mensen kennen. Maar wat bedoelen we hier mee? Hier kunnen we heel snel op antwoorden: de Belg hecht veel waarde aan de woning die hij koopt of huurt. Een goede thuis hebben is voor velen van allerhoogste belang. Een plaats die je thuis kan noemen en waar je elke dag graag vertoeft. Dit wil ook zeggen dat de Belg makkelijk 30% van zijn maandelijks inkomen spendeert aan zijn thuis.

In het verleden was de ratio huurders 25% – kopers 75% maar die trend is dalende. Er is een duidelijke shift op komst waarbij eigenaar zijn van een woning niet meer primeert. Maar de woonplaats en omgeving zijn nog altijd een topprioriteit. Waarom deze shift: betaalbaarheid van vastgoed om te kopen is voor sommigen niet meer mogelijk, veranderende woonvisies omtrent eigenaarschap bij jongeren, ouder wordende bevolking die andere opties bekijken, …. Kortom: de shift die in vele landen al lang is gebeurd (Nederland, Duitsland, … waar die verhouding 50 - 50 is), begint zich stelselmatig door te zetten in Vlaanderen.

Onze nieuwbouwprojecten nemen ook jaarlijks deel aan de Nieuwbouwzondag! Kan je die dag niet langskomen, kan je alvast hier onze meer dan 250 nieuwbouwprojecten vanuit je zetel bekijken! Ook op onze nationale ERA Open Huizen Dag (die vier keer per jaar plaatsvindt) kan je tal van investeringsvastgoed vrijblijvend komen bekijken.

Hoe ga je aan de slag om te investeren in vastgoed? 
Investeren in vastgoed is al jaren een veilige haven voor heel wat beleggers. Het biedt een drievoudig rendement dat heel wat risico’s uitsluit. In tegenstelling tot andere beleggingsproducten. Maar hoe ga je hiermee aan de slag? Wat is er belangrijk voor jou als investeerder en hoe kunnen we je een perfect pand gaan voorstellen op basis van heel wat individuele criteria.

Onze aanpak op maat van jouw desiderata 
Daarom willen we als ERA netwerk een service bieden naar elke investeerder waarbij we een individueel profiel samenstellen op basis van jouw gekozen desiderata. Een zoektocht die zich verder strekt dan enkel en alleen een pand te gaan bezoeken. Alle ERA makelaars krijgen een opleiding van professionals om niet alleen je emotionele wensen te kunnen vervullen, maar ook het cijfermatige werk dat hier achter zit toe te voegen. ERA goochelt niet met cijfers om rendementen te gaan opsmukken, maar werkt met realistische cijfers gebaseerd op een onderliggend wiskundig model dat rekening houdt met alle parameters van jouw investeerderscase. Kunnen we het rendement van jouw investering gaan verhogen, hoe moeten we financieren, … onze kennis en service voor jouw ideale belegging.

Op onze website plaatsten we een investeringscalculator waar je al een eerste berekening kan maken van het door jou gekozen pand.

ERA Nieuwbouwmagazine

Er zijn heel wat opportuniteiten in de vastgoedmarkt voor de beleggers. Wil je op de hoogte gehouden worden van interessante investeringsprojecten?

Schrijf je dan hier in en ontvang alvast ons gloednieuw e-book van het ERA Nieuwbouwmagazine met 100den interessante projecten en tal van inspirerende artikels.

Wens je een persoonlijk gesprek met één van onze ERA makelaars uit je buurt, spring gerust eens binnen in één van onze 130+ ERA kantoren en vraag naar jouw investeringsadviseur.
Samen vinden we jouw belegging!

Is dit pand niet iets voor jou?