Home | Blog | Het leven na de lockdown: de jacht op tuinen en terrassen is geopend!

Het leven na de lockdown: de jacht op tuinen en terrassen is geopend!

Na acht weken lockdown zijn onze immokantoren terug open, en de Belgische huizenjagers zijn er meteen terug volle gas tegenaan gegaan. En wat daarbij vooral opvalt: deze lange periode in ‘quarantaine’ heeft duidelijk zijn impact gehad op de noden en wensen van de huizenjagers. Dat zie je ook in de resultaten van onze enquête, die we afnamen bij 2.000 Vlaamse huizenjagers.

Zou je nog een woning zonder tuin kopen, als het op alle andere vlakken wel een goede woning is?

Want wat blijkt: voor maar liefst drie op de vier ondervraagden moet hun nieuwe woning koste wat kost een tuin hebben. Zo’n 74% geeft namelijk aan dat ze geen woning meer zouden kopen zonder tuin. Ook als de woning op alle andere vlakken wel goed scoort.

“Ook voor de coronacrisis stond een tuin bovenaan de verlanglijst van veel huizenjagers, maar toen was dat geen absolute voorwaarde. Als de woning op andere punten goed scoorde, wilden ze daar nog van afzien. Maar nu is een tuin voor velen echt een noodzakelijke vereiste geworden.” 
Johan Krijgsman, CEO van ERA Belgium

Zou je nog een appartement zonder terras kopen, als het op alle andere vlakken wel een goed appartement is?

En een appartement zonder een terras? “Neen, dank u”, zegt de grote meerderheid. Uit onze bevraging blijkt dat niet minder dan negen op de tien huizenjagers (!) geen appartement zonder terras meer wil.

Is dit pand niet iets voor jou?