Home | Blog | ERA VIERT OPNIEUW IN STIJL EN REIKT MEER DAN 100 AWARDS UIT

ERA VIERT OPNIEUW IN STIJL EN REIKT MEER DAN 100 AWARDS UIT

Sint-Niklaas, 28 maart 2022 – Een recordaantal van 530 feestgangers uit het nationale ERA netwerk, bestaande uit ERA vastgoedmakelaars en hun medewerkers, zakten afgelopen vrijdag af naar de Handelsbeurs in Antwerpen. Deze historische toplocatie stond centraal tijdens de jaarlijkse uitreiking van de felbegeerde ERA Awards.

ERA, het grootste en snelstgroeiende vastgoednetwerk van België, reikt traditiegetrouw heel wat Awards uit aan ERA makelaars die zich het afgelopen jaar lieten opmerken door hun bijzondere prestaties. Hiervoor wordt ook telkens een unieke en klassevolle locatie gekozen. Dit jaar werd er gekozen voor de toepasselijke en vooral indrukwekkende Handelsbeurs in hartje Antwerpen. De reden? De prachtige architectuur en ongelooflijk feestelijke beleving, natuurlijk.

De eerste trofee van de avond werd uitgereikt aan de drie vastgoedkantoren uit het ERA netwerk die uitblinken in klantvriendelijkheid, behulpzaamheid en service. De ‘ERA Award for Service Excellence’ ging naar ERA IMPACT uit Bree, ERA Toye uit Grimbergen, Meise en Vilvoorde en ERA At Sea uit Wenduine en Blankenberge. Deze winnaars worden bij de “Klantentevredenheidsenquête” duidelijk extra gewaardeerd door hun klanten. Hun professionaliteit, juiste waardering van het vastgoed en reputatie spelen hierbij een belangrijke rol.

De prijs voor ‘beste nieuwkomer’ ging naar ERA B-Lux uit Marche-en-Famenne. Tijdens het eerste volledige jaar van hun lidmaatschap hebben zij de ERA producten en -diensten optimaal ingezet. Mede daardoor heeft het kantoor de beste resultaten behaald van alle nieuwkomers.

Daarnaast werd ook de ‘ERA Social Media Award’ uitgereikt. Volop inzetten op sociale media? Dat is niet meer uit onze dagelijkse beroepsactiviteiten weg te denken. Deze award werd daarom overhandigd aan het ERA kantoor dat op vlak van bereik, populariteit en aantal volgers uitstekend scoorde. Ook het plaatsen van ludieke, lokale content en zakelijke expertise, met respect voor de ERA 2.0 branding, was van groot belang. ERA De Piramide uit Diest werd uiteindelijk als winnaar uitgeroepen. ERA Becue uit Kortrijk en ERA Key One uit Wemmel eindigden respectievelijk op plaats twee en drie.

Verder vielen er nog heel wat ERA kantoren in de prijzen. Zo won ERA IMMPULS uit Overijse de award voor kantoor met de ‘grootste nationale groei’. Op plaats twee eindigde ERA IMPACT. ERA Vijfhoek werd derde. De ‘grootste Vlaamse groeier’ van het afgelopen jaar is ERA Wonen, met maar liefst 9 kantoren tussen Gent en Antwerpen. De grootste groeier in Brussel en Wallonië is ERA Châtelain met kantoren in Ixelles, Schuman en Ukkel.

ERA Wonen werd bovendien opnieuw de nummer één ‘ERA Gold Member’. Deze Award wordt uitgereikt aan de grootste makelaar van het ERA netwerk op vlak van omzetcijfer. Plaats twee en drie uit de top 10 gingen naar respectievelijk ERA Châtelain (Brussel) en ERA ONE (Antwerpen). De ERA kantoren uit de top 20, van plaats 11 tot en met 20, kregen elk een ‘ERA Silver Member’ trofee mee naar huis. ERA Ryckaert uit Gent, Zelzate, Assenede en Gavere eindigde als eerste van deze reeks. De ERA kantoren uit de top 30, van plaats 21 tot en met 30, gingen aan de haal met een ‘ERA Bronze Member Award’. ERA Innova uit Halle en Beersel staat aan het hoofd van deze reeks.

Later op de avond werd ERA IMMPULS een tweede keer bekroond met de trofee voor ‘Best Allround Agency’. Deze award staat symbool voor groei, een uitmuntende klantenservice en een perfecte integratie van alle ERA tools ter ondersteuning van een vlotte en zorgeloze verkoop. Zaakvoerder Bram Brankaer mag trots zijn op zijn team, met makelaar Béa Vandendael, bekend van het Play4-programma Blind Gekocht. Lees het artikel over het nieuwe seizoen.

Niet alleen de ERA kantoren, maar ook 35 medewerkers werden met plezier in de bloemetjes gezet. Om deel uit te maken van de ‘ERA Club Excellence 2022’ moet je één van de meest succesvolle, commerciële ERA makelaars zijn. Dorine Vanderhaeghe van ERA Servimo werd zelfs uitgeroepen tot de ‘Number 1 Sales Agent’. Zij mag zichzelf het komende jaar de beste makelaar van het ERA netwerk noemen.

Tot slot groeide het afgelopen jaar niet alleen het ERA netwerk enorm, ook de individuele omzetten van de kantoren namen grote sprongen. Om deze fantastische prestaties te bekronen, werd er een nieuwe reeks ERA Awards in het leven geroepen. De awards voor ‘Crossing The Bridge’, ‘Crossing The Mountain’ en ‘Crossing The Ocean’ werden uitgereikt aan de ERA kantoren die in 2021 voor het eerst respectievelijk de kaap van 1 miljoen euro, 2,5 miljoen euro en 5 miljoen euro omzet hebben overschreden.

De directie van ERA HQ wenst alle winnaars van harte proficiat met deze uitzonderlijke prestaties. “De ERA Awards zijn een oprechte erkenning voor de ERA kantoren en hun medewerkers die zich het afgelopen jaar, ondanks de coronapandemie, vol doorzettingsvermogen, oog voor detail en met aandacht en zorg voor hun klanten hebben ingezet. Wij zijn dan ook enorm fier op hen! ” Johan Krijgsman, CEO ERA HQ. 

Een terugblik op het jaar 2021 vind je hier.

Over ERA

ERA werd anno 1972 in de VS opgericht en is sinds 1995 ook actief op de Belgische vastgoedmarkt. Vandaag omvat de makelaarsgroep 2.285 onafhankelijke makelaarskantoren in 35 landen, waaronder meer dan 1.100 in 17 Europese landen. In België zijn 130 ERA kantoren aangesloten, stuk voor stuk door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) erkende makelaars. ERA realiseerde in 2021 ruim 10.300 transacties waarvan ruim 6.500 verkopen en zo'n 3.800 huurovereenkomsten in België.

Maak kennis met ERA Belgium op ERA.BE, met het Europese netwerk op www.eraeurope.com en met ERA wereldwijd op www.era.com.

Voor meer informatie over ERA kan je steeds contact opnemen met ERA Belgium. Adres: Grote Markt 6A, 9100 Sint-Niklaas. Tel.: 03 889 88 28. E-mail: info@era.be.

Is dit pand niet iets voor jou?