Home | Blog | ERA Vergelijkende Marktanalyse

ERA Vergelijkende Marktanalyse

Een verkoper wil op een waardevolle manier afscheid kunnen nemen van zijn of haar eigendom. Daarom beschikken ERA makelaars over de beste tools om een uitgebreide Vergelijkende Marktanalyse te maken. Met deze tools bereken je de correcte marktwaarde en speel je de troeven van het vastgoed op de beste manier uit. Dankzij dit objectieve onderzoek weet je precies tegen welke prijs je de grond of woning het best, en dus het snelst verkoopt. 

Een onderzoek in 4 stappen

  • Een kwalitatief vergelijkend onderzoek:  je vergelijkt het vastgoed met soortgelijk vastgoed dat te koop staat of recent verkocht werd in de buurt van je klant. De vergelijkingspunten zijn oppervlakte, ouderdom, staat, uitrusting, vraag- en verkoopprijs en de duur van de verkoop.
     
  • Een realistische prijsberekening: je berekent een concurrentiële marktprijs voor het vastgoed, niet alleen op basis van de onderzoeksresultaten, maar ook op basis van onze kennis van de vastgoedprijzen en de actuele trends in jouw streek. Een extra troef van het ERA netwerk!
     
  • Een beoordeling van de verkooptroeven: naast de prijs bepalen ook andere factoren, zoals de omgeving, hoe het vastgoed in de markt ligt. Als ERA makelaar overloop je samen met jouw klant de sterke en minder sterke punten van het onroerend goed.
  • Ten slotte bied je als makelaar een gedetailleerd verslag van de vergelijkingen, evaluaties en de resultaten aan je klant aan. En om de verkoop een extra boost te geven, kun je je klant dankzij de ERA Bezoekwijzer concrete opfrissingstips aanbieden

Is dit pand niet iets voor jou?