Home | Blog | ERA steunt de warmste week

ERA steunt de warmste week

ERA Belgium steunt De Warmste Week 2021 met talrijke lokale acties en een centrale donatie. Lees meer over onze #DWW21 acties.

Als grootste vastgoednetwerk van België willen we graag ons steentje bijdragen aan de grootste solidariteitscampagnes van het land: De Warmste Week en Viva for Life. Deze campagnes worden ondersteund door alle VRT- en RTBF-netten.

Dit jaar is het alweer de negende editie van De Warmste Week. Van 18 tot 24 december bundelen Studio Brussel, MNM, Eén en VRT NWS hun krachten om een hartverwarmend initiatief op poten te zetten. Naar goede gewoonte zal ook ERA opnieuw deelnemen.

Kunnen zijn wie je bent: dat verdient iedereen

Dit jaar centraliseert De Warmste Week alle inzamelingen in het DWW Fonds. De opbrengst zal gebruikt worden om in 2022 projecten te realiseren die het thema “Kunnen zijn wie je bent” ondersteunen. Denk maar aan buddywerkingen voor dementerenden, gelijke kansen voor nieuwkomers op de werkvloer en de integratie van de LGBTQ+-community. Kortom, allemaal initiatieven waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn.

ERA donaties voor goede doelen

Door de coronamaatregelen worden helaas alle publieksevenementen in Mechelen geannuleerd. Toch willen we bij ERA ook dit jaar graag ons steentje bijdragen. In 2019 verkochten we met een zestigtal kantoren onze ERA chocolaatjes en zamelden we een recordbedrag van 23.000 euro in! Hiermee steunden we maar liefst 27 goede doelen.

Afgelopen jaar kon onze DWW-actie niet doorgaan door het coronavirus en ook dit jaar kunnen we door de omstandigheden geen chocolaatjes gaan verkopen. Ondanks alle tegenslagen zijn we er samen onze ERA makelaars toch in geslaagd om maar liefst €10.500 in te zamelen voor De Warmste Week en nog eens €3.500 voor Viva for Life, de Franstalige tegenhanger voor Brussel en Wallonië.

Daarnaast hebben we afgelopen zomer al €5.500 ingezameld als financiële hulp voor onze medewerkers en klanten die getroffen werden door de overstromingen. Dat zorgt voor een totale bijdrage aan goede doelen van €19.500! Met veel trots zullen we de bijdragen overmaken aan de twee organisaties aan de hand van onze symbolische cheque.

Er lopen ook nog een aantal lokale acties en wie weet op welk eindbedrag wij samen met de ERA makelaars gaan landen in aanloop van de grote finale van de Warmste Week en Viva for Life …

Het DWW Fonds en Viva for Life

Het DWW Fonds is in handen van de Koning Boudewijnstichting en steunt non-profitorganisaties zoals vzw’s, scholen, jeugdorganisaties en sociale economie bedrijven over heel Vlaanderen en Brussel. In Franstalig Brussel en Wallonië zet Viva for Life, eveneens in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting, zich in om de kinderarmoede te bestrijden. De coronacrisis en de overstromingen van deze zomer hebben de situatie nog verergerd en hebben vele kwetsbare gezinnen in ongekende moeilijkheden gebracht. Vandaag lijkt het belangrijker dan ooit om de Viva for Life-actie voort te zetten. Lees meer over Viva for Life in onze blog

Lokale acties

Naast de overkoepelende donaties zijn er ook nog tal van lokale initiatieven opgezet door onze ERA makelaars. Volg zeker de ERA makelaar in je buurt op sociale media en kom te weten wat zij in petto hebben. Zo zamelde ERA Bossuyt op de kerstmarkt in Waregem nog een bijkomend mooi bedrag van €1.000 in, wat ons reeds boven de €20.500 aan donaties uit het ERA netwerk brengt! Super! Wie weet wat komt er nog allemaal bijeen in de komende dagen, in de aanloop van de grote finale van De Warmste Week en Viva for Life!!

Doe je ook mee?

Steun onze lokale acties en De Warmste Week! Je vindt onze acties terug in onze ERA kantoren en via de hashtags #ERAsteuntDWW21 en #DWW21 op alle sociale mediakanalen.

Is dit pand niet iets voor jou?