Home | Blog | Deal or no deal? Hier knappen kopers op af

Deal or no deal? Hier knappen kopers op af

De eerste indruk kan een deal met potentiële kopers maken of kraken. En wat voor de ene slechts een detail is, is voor de ander onoverkomelijk. Maar wat zijn nu net die dingen waar kopers over vallen? En wat kan jij doen om je kans op een verkoop te verhogen? ERA ging op onderzoek uit en geeft je enkele nuttige tips mee die je kans op een verkoop verhogen.

Deal er no deal

Renoveren: je kan er ook over gaan

Het zal misschien vreemd klinken, maar je kan ook te ver gaan in het renoveren van je woonst. Want hoewel potentiële kopers op zoek gaan naar comfort, té afgewerkt is vaak een heikel punt. Vooral als je kiest voor standaard materialen of te opzichtige afwerkingen. Voor maar liefst 90% van de kopers is dit een deal breaker. Verouderde constructies zijn dan ook weer niet aan de orde: 82% kan dit niet door de vingers zien. Kies dus voor de gulden middenweg.

TIP: Wil je je pand opwaarderen met enkele renovaties? Zorg er dan in eerste instantie voor dat de constructie van het huis wordt aangepakt. Verder kan je best zo weinig mogelijk veranderen aan de originele stijl van het gebouw. Kies dus bij vernieuwingen voor kwaliteitsvolle materialen die mooi aansluiten bij het karakter van je huis.

Gedateerde keukens of badkamers: mogelijke afknappers

In ’82 was die mosgroene bidet in je badkamer zeer gangbaar. Je keuken heeft nog steeds hetzelfde bloemetjesbehang en ook de bruine kasten zijn van die periode. Niet iedereen is bereid om hierdoor te zien. Een nieuwe badkamer of keuken installeren is een serieuze investering. Voor 31% van de kopers is het dan ook een afknapper als deze ruimtes gedateerd zijn.

TIP: Zorg ervoor dat zowel je keuken als badkamer een gevoel van ruimte en licht geeft. In oudere huizen vindt men vaak keukens terug met donkere, zware kasten. En ook de kleur van je badkamer is misschien gedateerd. Dan heb je één beste vriend: witte verf. Een laagje verf kan namelijk een wereld van verschil betekenen. Het belangrijkste is dat de kopers het potentieel zien van de ruimtes en niet overdonderd worden. Een kleine investering in deze ruimtes kan hét verschil betekenen.

De gevel: het visitekaartje van je huis

Het eerste wat kopers te zien krijgen is de voorkant van je huis. Voor 25% valt of staat een deal bij de staat waarin deze zich bevindt. Daarom is het dus niet onbelangrijk om ook dit deel van je woonst de nodige aandacht te geven.

TIP: Zorg ervoor dat de eerste indruk meteen een goede is! Misschien is je gevel toe aan een laagje verf? Geef ook je voortuin een facelift met wat kleur en leven. Een ritje naar het tuincentrum kan het verschil maken. Haal ook eventuele vuilcontainers weg.

 

Ga jij ook je woonst verkopen en wil je meer tips & tricks? Lees dan hier hoe je een frisse eerste indruk nalaat bij potentiële kopers. Ook onze ERA makelaars staan klaar om je te adviseren. Vind er nu één bij jou in de buurt!

Is dit pand niet iets voor jou?