Home | Blog | De Warmste Week 2018: Ook het ERA netwerk steunt volop De Warmste Week en Music for Life

De Warmste Week 2018: Ook het ERA netwerk steunt volop De Warmste Week en Music for Life

De kerstperiode komt eraan en De Warmste Week van Music for Life is weer goed gestart. Over het hele land werden de afgelopen weken en maanden talrijke acties voor goede doelen uit de grond gestampt. Iedereen laat zich van zijn vrijgevige kant zien. Bij ERA gaven we al eind november het startsein met #givingtuesdayERA. Tot nu toe zamelden we ruim 8.500 euro in voor verschillende Belgische goede doelen en enkele acties zijn volop bezig. We lichten er even De Warmste ERA initiatieven uit.

Hart onder de riem

“We steunen het revalidatiecentrum Inkendaal”, vertelt Estelle Darimont van ERA Key One uit Wemmel. Zelf zit ze ook in de organisatie van Generatiebal, het sponsorevenement voor Inkendaal. “Mijn heel goede vriendinnen -de zussen Marjan, Saar en Katrien- verloren hun beide ouders vorig jaar. Met het Generatiebal en de opbrengst ervan willen ze het medisch team en de staf van vzw Inkendaal bedanken voor de zorg die hun moeder er kreeg.”

Estelle verloor zelf haar moeder in 2016 en vriendin Marjan steunde haar heel erg in die moeilijke periode. “Nu is het mijn beurt om haar een hart onder de riem te steken.” Dit jaar haalden ze samen voor bijna 5.000 euro sponsorgeld op.

Een deel van deze opbrengst zal ook gedoneerd worden aan vzw Rondpunt. "Afgelopen vrijdag is er een jongen in ons dorp overleden door een busongeval. Hij was een oudleerling van vrienden, dus hebben we besloten een deel van de opbrengst te doneren aan deze vzw.

Ook collega’s ERA Roel & Partners uit Londerzeel en Wolvertem zetten zich in voor het revalidatiecentrum Inkendaal.

Inpakken for Life

ERA Visie Plus uit Dilbeek en Ternat had een speciale actie. “We zetten ons kantoor open en pakken alle eindejaarsgeschenken van voorbijgangers in. De wachtende klanten? Die bieden we een warme chocomelk en glühwein aan”, legt Corine Giele uit. De opbrengst van deze warme actie gaat naar vzw Villa Samson. De vzw huist in een gebouw naast het UZ Brussel, en creëert een ontmoetingsplek voor huisdieren en patiënten.

Winterbar for Life

Het Limburgs Kankerfonds: dat doel staat centraal bij ERA Nobis uit regio Hasselt. “Jammer genoeg heeft ook bij ons op kantoor zowat elke medewerker een direct familielid dat strijdt of gestreden heeft tegen kanker”, vertelt Julie Liefsoens. “Daarom organiseerden we een Winterbar for Life aan ons kantoor in Hasselt. We zijn dan ook erg blij met de fantastische opbrengst van € 1.893!"

Late night shopping

ERA Smout uit Boechout organiseerde een late night shopping in de straat van hun nieuwe kantoor. Ze verkochten leuk versierde cupcakes voor Dog Hapiness Belgium vzw en dit leverde € 140 op. De vereniging wil dieren helpen in binnen- en buitenland.

Snoep een weekendje weg

Het Antwerpse team van ERA Immo Noord verkocht lekkers. Met hun actie Chocolate for Life kon je 6 pralines in een doosje kopen mét een nummertje aan. “Op het einde trekken we een winnend nummer, waardoor een klant een weekendje naar Parijs mag”, klinkt het bij hen. De opbrengst van hun actie gaat naar de MS-LIGA Vlaanderen.

Bij ERA Vastgoed Ryckaert uit Gent, Zelzate en Eeklo verkochten ze snoep in een doos en hielden ze ook een loting. De winnaar kreeg er een bon voor een weekendje weg. Het goede doel? Dat is Den Dries vzw, een voorziening voor personen met een verstandelijke beperking.

Rode neuzen op

Hoofdkantoor ERA Belgium zelf deed ook haar duit in het zakje. Tijdens de Nationale ERA Raad kregen alle leden een rode neus in het kader van Rode Neuzen Dag.

“Afgelopen edities werden door de Rode Neuzen Dag–organisatie reeds enkele OverKop Huizen opgericht, waar jongeren met psychische problemen terechtkunnen. Dit jaar gaat de opbrengst naar de ondersteuning van projecten in scholen”, zegt Petra Nemitz. "Naast de OverKop Huizen moeten ook scholen een veilige plek zijn waar je een luisterend oor en professionele therapeutische hulp vindt, zonder een label opgeplakt te krijgen."

In de kerstperiode wil ook het ERA netwerk zijn steentje bijdragen en zetten talrijke ERA makelaars zich in om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Net zoals vele andere Belgen!

Is dit pand niet iets voor jou?