Home | Blog | Blind Gekocht door een ERA makelaar

Blind Gekocht door een ERA makelaar

Seizoen twee.

In Blind Gekocht, op VIER, was Béa Vandendael afgelopen lente opnieuw de aankoopmakelaar van dienst voor de deelnemende koppels. Béa werkt al jaren in de vastgoedbranche, houdt van een goede prijsonderhandeling en doet haar job met passie en expertise. En Béa is nog steeds ‘ons Béa’, van ERA IMMPULS in Overijse.

Béa Vandendael: “Sinds augustus 2019 zijn we bezig geweest met seizoen 2 van Blind Gekocht. Tot halfweg maart 2020, dus het was best heel druk. De bekendheid van het programma, na de succesvolle eerste reeks, heeft me geholpen om makelaars, eigenaars en verkopers snel te overtuigen om mee te helpen met de zoektocht naar geschikte woningen. Dat maakte het voor mij iets makkelijker dan vorig seizoen. Je mag niet vergeten dat ik over zowat heel Vlaanderen aan de slag ben geweest. Echt niet te onderschatten! Het komt er dikwijls op aan snel te zijn en de juiste beslissingen te nemen, in naam van de koppels. En bovendien moet ik nog genoeg budget overhouden voor Bart, de binnenhuisarchitect. Ik hoop dat ik alles tot een goed eind heb gebracht, want het was best wel pittig!”

“Als een koppel aan het einde van de rit met twinkelingen in de ogen zegt dat het zich meteen thuis voelt in het aangekochte huis, dat is dan voor mij de ultieme voldoening. Meer heb ik niet nodig.”

‘Blind Gekocht’ zorgt niet alleen voor aangename televisie en (on)tevreden koppels. Het programma stemt ook tot nadenken: durft u alles in handen van een makelaar te leggen? Uw vertrouwen, uw zuurverdiende centen en uw volmacht, om zonder het voorafgaande proces te volgen de sleutel in handen te krijgen van uw nieuwe huis?

“Dat blijft de centrale vraag natuurlijk. Alleszins, zij die het aandurfden, waren veeleisend. En vol verwachtingen. Maar ik ben enorm fier dat ze mij daarin vertrouwen. De lat ligt hoog natuurlijk. Budgetten, regio’s en expertise op een positieve manier aan elkaar linken is dé uitdaging."

Zoals Béa Vandendael voor de deelnemende koppels opnieuw alleen het beste wil, zo gaat ze ook voor andere kopers al dertien jaar met passie en enthousiasme op zoek naar de ideale woning. “In Blind Gekocht gebeurt dat natuurlijk zonder overleg met de kandidaat-kopers, maar dat is het opzet van het programma. Het komt er op aan tijdens een kort gesprek vooraf hun belangrijkste wensen, eisen en afknappers op te slaan in mijn hoofd. Aan de ene kant is er expertise, maar aan de andere kant zijn er ook emoties, en het gevoel. Die kan ik niet altijd precies achterhalen. En dat loopt soms niet zoals het moet. Maar als een koppel aan het einde van de rit met twinkelingen in de ogen zegt dat het zich meteen thuis voelt in het aangekochte huis, dat is dan voor mij de ultieme voldoening. Meer heb ik niet nodig.”

Béa houdt duidelijk van een uitdaging. Ze is professioneel en houdt van haar job. Ze draait al jaren succesvol mee als topverkoopster. Op en naast de televisie. ERA makelaar ben je niet van 9 tot 5. Ze gebruikt haar skills, passie, kennis en ervaring altijd en overal om alleen het beste te realiseren. Vakkundig advies en expertise, daar bestaat geen ‘aan/af’-knop voor. Zoals ze haar uiterste best doet voor de koppels in Blind Gekocht, behartigt ze de belangen van al haar klanten, kopers en verkopers. Op elk vlak. Dag na dag. Béa koopt allesbehalve blind.

“Als makelaar ken ik de markt en de juiste prijzen dankzij ons groot netwerk: een niet te onderschatten troef! Voor mezelf durf ik stellen dat ik na al die jaren behoorlijk snel een realistische en juiste inschatting kan maken.”

“Koper én verkoper willen het beste. De juiste match vinden, dat is de opdracht voor elke makelaar.”

“Het spreekt voor zich dat een ERA makelaar in beide richtingen denkt. Koper én verkoper willen het beste. De juiste match vinden, dat is de opdracht voor elke ERA makelaar. Onderhandelen tot de koper niet teveel betaalt, terwijl de verkoper de juiste prijs krijgt. Het is de taak van de ERA makelaar om ervoor te zorgen dat beide partijen geen onaangename verrassingen te wachten staan. Alert blijven is dus de boodschap, ook wanneer het enthousiasme te hoge pieken bereikt. Op die manier is iedereen, na elke transactie, onvoorwaardelijk tevreden.”

En de echte avonturiers kunnen altijd voorstellen om blind te kopen. Het zal vooral voor de makelaar een uitdaging zijn, want het is zijn vak om voor u het onderste uit de kan te halen. “In constant overleg uiteraard”, aldus Béa.

Blind Gekocht – seizoen 3 - coming soon...

https://www.goplay.be/blind-gekocht#afleveringen

Is dit pand niet iets voor jou?