Home | Blog | 5 renovatie beginnersfouten waar jij van kan leren

5 renovatie beginnersfouten waar jij van kan leren

Renoveren, de ene begint er al wat enthousiaster aan dan de ander. Maar je kan ook te enthousiast zijn. Wie niet aan zijn proefstuk toe is heeft waarschijnlijk al uit zijn fouten geleerd. Maar voor wie aan zijn proefstuk toe is zetten wij alvast even wat beginnersfouten op een rij. Kwestie van voorbereid te zijn.

 5 renovatie beginnersfouten waar jij van kan leren

Beginnersfout 1: beginnen alvorens te bezinnen

Weten wat je financieel aankunt, is de basis van alles. Als je je budget overschrijdt, heb je maar twee oplossingen: ofwel ga je op zoek naar extra fondsen ofwel snoei je in je uitgaven

Beginnersfout 2: voor het eerste beste gaan

Niemand is perfect. Blind vertrouwen op vrienden zonder eens te gaan horen bij andere aannemers is geen goed idee.

Beginnersfout 3: geen visie voor ogen

Hoe onduidelijker je doelstellingen, hoe talrijker de onvoorziene omstandigheden. Elk bijkomend werk zal je namelijk extra kosten.

Beginnersfout 4: aannemers aan hun lot overlaten

Een aannemer die op een werf begint, heeft niet altijd een globaal beeld van de werken die moeten gebeuren. Ben je niet bereid de coördinatie op jou te nemen, laat je dan bijstaan door een professional.

Beginnersfout 5: op het gevoel werken

Een planning met de data waarop de verschillende aannemers moeten beginnen en de duur van hun tussenkomst voorkomt dat de werf eindeloos aansleept.

Door van anderen hun beginnersfouten te leren vermijden we om er zelf al te veel te maken. Koop jij straks een nieuwe woonst en wil je renoveren?
Vraag dan meer advies aan je ERA makelaar.
Zoek hier een ERA Makelaar in je buurt.

Is dit pand niet iets voor jou?