Home | Blog | 5 manieren om kindveilig met elektriciteit in huis om te springen

5 manieren om kindveilig met elektriciteit in huis om te springen

Met kleine kindjes is het in huis altijd opletten geblazen. Zeker als er elektriciteit mee gepaard gaat. Voorkomen is beter dan genezen en daarom geven we je hulpmiddeltjes om veilig met elektriciteit om te gaan.

Buiten handbereik

Leg batterijen weg
Batterijen zijn heel giftig en een peuter stopt die gemakkelijk in zijn of haar mondje. Berg batterijen daarom goed op in een doos. Plaats die hoog genoeg, zodat het kind er niet aan kan.

Plaats elektrische toestellen op hoogte
Elektrische toestellen die binnen handbereik van kleine kinderen staan, betekent vaak gevaar. Een omgevallen toestel kan leiden tot brand of het kind kan zich elektrocuteren. Plaats de toestellen dus hoog genoeg. Gaat dat niet? Probeer het toestel vast te zetten of aan de muur te bevestigen, zodat ze niet kunnen omvallen.

En ook nog deze 3 tips

Maak je stopcontacten childproof
Kinderen zijn aangetrokken tot stopcontacten. Ze staan laag genoeg, en een kinderhandje kan er snel aan. Gelukkig bestaan er tal van oplossingen en systemen om stopcontacten af te stoppen. Denk aan kindveilige wandcontactdozen, afsluiters voor je stopcontact, losse pluggen of zelfs systemen met een draaischijf.

Geen elektriciteit bij water
Een tip voor kinderen én volwassenen, want een ongeval is snel gebeurd. Gebruik geen elektrische apparaten vlakbij je douche of bad, want dat kan levensgevaarlijk zijn.

Kijk uit voor losse snoeren
Struikelen over een los snoer gebeurt gemakkelijk. Met kabelgoten kan je die losse snoeren perfect wegwerken. Je kan ze kopen voor een bureau, maar ook voor plinten.

Kleine kinderen hebben vaak nog geen besef van het gevaar van elektrische toestellen. Om ongevallen met elektriciteit te vermijden, neem je best op voorhand maatregelen. Lees meer interessante immotips.

Is dit pand niet iets voor jou?