Home | Blog | 4 tips voor een trendy tuin: op bezoek bij atmosferiste Camille

4 tips voor een trendy tuin: op bezoek bij atmosferiste Camille

“Mijn tuin is mijn tweede leefruimte.” aldus Atmosferist Camille Claeyssens. Haar huis en tuin gaven eerder al kleur aan heel wat trendmagazines. Vandaag ontvangt ze ons in haar tuin in Yerseke, een groen paradijs waar ze maar al te graag gasten ontvangt.

Ik ontwaak graag met mijn tuin, in de vroege uurtjes. Wanneer de vogels fluiten, de geur van de Oosterschelde opkomt en iedereen nog slaapt.”

Wat doet een Atmosferist precies?

Als Atmosferist crëeer je letterlijk atmosferen. Ik laat mij hierbij vooral inspireren door mijn natuurlijke omgeving. Aangezien ik aan de kust woon vertaalt zich dit ook in mijn werk. De zee is een onuitputtelijke bron aan inspiratie.

Jouw tuin is het verlengde van je woning. Hoe vertaalt zich dit in je dagelijkse leven?

Zowel mijn vrienden als Airbnb gasten zitten meer buiten dan binnen. Als het niet stormt zet ik ’s morgens alle ramen en deuren open zodat de geur van de zee kan binnenwaaien.

Ontbijten doen we bij goed weer in de tuin. En zo spenderen we dagen lang buiten. Heerlijk is dat. Daarom is tuindeco zo belangrijk voor mij, om zo veel mogelijk uit je tuin te halen.

Wat is jouw favoriete moment van de dag om in jouw tuin te vertoeven?

Ik ontwaak graag met mijn tuin, in de vroege uurtjes. Wanneer de vogels volop fluiten, de geur van de Oosterschelde af en toe opkomt en iedereen nog slaapt. Dat is voor mij het bijzonderste moment van de dag. Ik doe dan de ronde van mijn tuin en sta soms echt versteld hoeveel er op één dag kan veranderen. De dag afsluiten doe ik ook in mijn tuin. Er is niets zaliger om de zon te zien ondergaan terwijl je van een apéro met vrienden geniet.

4 TIPS VOOR EEN TRENDY ZOMERTUIN

1. GRIJP TERUG NAAR KLASSIEKERS

Deze Zomer mag een goede portie nostalgie niet ontbreken. Zo is bijvoorbeeld de klassieke ligstoel met gestreept katoen weer helemaal terug van weggeweest!

2. MEDITERRAANS KLEURENPALET

Laat je dit seizoen inspireren door de kleuren van de Mediterraanse kust. Denk aan alle tinten blauw, linnenwit, zacht schelpenroze en toetsen geel en oranje.

3. KNUSSE HOEKJES

Elke hoek in je tuin kan je transformeren tot een zithoek. Van een Rotan zitbankje tot opgestapelde paletten met héél veel kussens in verschillende formaten. Zo kan je op ieder moment van de dag een andere hoek uitkiezen om van je tuin te genieten. Ik beweeg graag mee met de zon.

4. HOE MINDER STYLING HOE BETER

Uiteindelijk speelt je tuin de hoofdrol. Probeer dus niet te veel te stylen met tuinmeubels, maar laat vooral de tuin voor zichzelf spreken.

 

De ERA Vastgoedmakelaars staan klaar om je te helpen bij je zoektocht.
Zoek een makelaar in je buurt

ERA Comfort Garantie

Is dit pand niet iets voor jou?