Home | Verzeker u van succes, profiteer van het ERA merk

Verzeker u van succes, profiteer van het ERA merk

Wilt u als vastgoedmakelaar uw zaak verder uitbreiden? Of wilt u binnenkort uw eerste stappen zetten als zelfstandige makelaar? Verzeker uzelf dan van succes en stap mee in het internationale succesverhaal van ERA. In België zijn er ondertussen meer dan 100 kantoren. Naast dit sterke netwerk geniet u ook van onze 40 jaar ervaring én voortdurende innovatie.
 


 

Vastgoed raakt beter verkocht met een ERA makelaar

Zo luidt de ERA slogan. En terecht: jaarlijks schrijven ruim 20.000 kopers en verkopers een nieuw vastgoedverhaal dankzij hun lokale ERA makelaar. Door een innoverende visie groeide ERA in ons land uit tot een succesverhaal. In een aantal regio's is er ruimte voor nieuwe "long term partnerships".
 


Uw expertise inzetten met ERA levert heel wat op.  Zo kunt u dingen realiseren die een individuele makelaar niet kan:

•    professionele marketingondersteuning 
•    concrete businesssupport
•    een vooruitstrevend, doeltreffend software programma (gebaseerd op Salesforce)
•    collega-ERA makelaars in andere regio’s die klanten naar u doorverwijzen

Kortom: een stevig fundament om uw kantoor op (uit) te bouwen. En de kans om u enkel te concentreren op dat waar u waarschijnlijk het beste in bent: opportuniteiten spotten en zorgen voor tevreden kopers en verkopers.


Ons merk staat als een huis

Met liefst 9000 vastgoedmakelaars is de Belgische vastgoedmarkt hyperconcurrentieel. Naamsbekendheid en een voorkeurspositie opbouwen is dan ook geen eenvoudige missie. Met het sterke imago en de goede reputatie van ERA heeft u als makelaar een grote stap voor op de concurrentie. Het ERA logo verschijnt overal in het straatbeeld en daarnaast bouwen we een weldoordachte marketingcampagne uit op diverse kanalen – radio, tv, online en in de printmedia – zowel regionaal als nationaal.

 

GRIJP JE KANS. SAMENWERKEN MET ERA LOONT ELKE DAG.

Een succesverhaal schrijf je niet alleen. Bij ERA geloven we in gebundelde krachten.
Contacteer ons zonder verplichtingen.

Telefoon nummer mag niet beginnen met een '+' of een '0'.
Wat doen wij met uw gegevens?
ERA Makelaar worden
ERA Koperwachtzaal

Wie is vandaag op zoek naar uw eigendom?

ERA Comfort Garantie

Kopen en verkopen zonder zorgen.

ERA Vergelijkende Marktanalyse

Een waardevol afscheid van uw eigendom.

Veelgestelde vragen

1. Blijf ik baas in eigen zaak?

JA. Iedere ERA makelaar is onafhankelijk en zelfstandig. U verbindt er zich enkel toe ons merk en methode te gebruiken. Zo ontstaat de ideale combinatie tussen zekerheid, ondersteuning en ondernemingsgeest.

2. Verlies ik mijn identiteit?

NEE. De naam van uw zaak blijft bestaan. Aan uw bedrijfsnaam wordt enkel het ERA logo toegevoegd, waardoor u profiteert van het ERA keurmerk.

3. Is werken met ERA Duur?

NEE. Omdat het ERA netwerk zo groot is, valt de investering bijzonder goed mee. De instapkost is eenmalig, en voor het overige werken we met een procentuele verdeelsleutel. U krijgt  toegang tot het ERA Systeem, het ICT platform, en alle andere innovatieve ERA tools en diensten.

4. Kan ik nog op andere tools en diensten rekenen?

JA. Naast de bij de kopers en verkopers bekende ERA producten, hebben we een scala aan tools ontwikkeld voor uw interne werking. Hieronder bijvoorbeeld technieken voor efficiënt inkopen en met het oog op het afsluiten van een exclusieve verkoopopdracht; de  module Systematisch en Succesvol Prospecteren, ERAforce, het ICT programma, dat u toelaat makkelijk panden te beheren, agenda’s, verkoopverslagen op te maken enzovoort. Daarnaast organiseert ERA regelmatig bijeenkomsten waaronder de makelaarsraad, regionale managers meetings, Member Meetings, de Connection Day om te netwerken en jaarlijkse internationale conventies.

5. Kan ik elke dag beroep doen op ERA?

JA. Naast de vorming die we regelmatig voor de ERA makelaars organiseren en de persoonlijke overlegmomenten met onze Business Consultants, staat ons ServiCenter elke werkdag paraat. U kunt er terecht met al uw vragen, of ze nu commercieel, juridisch of technisch van aard zijn.

6. Word ik verplicht om een bepaald percentage aan commissie te hanteren?

NEE, zelfs dat hoeft niet. ERA kan u hierbij desgewenst wel adviseren en beschikt over methodes en systemen om een correct commissieloon te verdedigen en te verantwoorden.

7. Wat zijn de voornaamste kenmerken van franchising?

Wie beter dan de Belgische Franchise Federatie citeren? “Franchising is een samenwerkingssysteem tussen onderscheiden en juridisch onafhankelijke ondernemingen, met elkaar verbonden door een franchisecontract. De franchisegever, eigenaar van een merk, draagt via het contract knowhow en een commercieel bewezen formule over aan de franchisenemer; in ruil voor een financiële compensatie verkrijgt de franchisenemer, het recht tot uitbaten onder welbepaalde voorwaarden van dit merk en/of commerciële formule. Deze toelating gebeurt onder de strikte verzekering, door de franchisegever, van hulp en regelmatige diensten die de uitbating mogelijk maken.” (…) “Het succes van dit systeem is gebaseerd op een commercieel concept dat tracht de reputatie, de knowhow en de ondervinding van een groot enseigne te linken aan de bevoegdheid en het dynamisme van een zelfstandige, teneinde hem toe te laten zijn handel met succes uit te baten.”

8. Wat zijn de voordelen van franchising?

De opstart van een zaak wordt aanzienlijk vergemakkelijkt en het faillissementsrisico sterk verminderd. Er is immers meteen een win-win: de franchisenemer profiteert van het merk en de investeringen in knowhow van de franchisegever. De franchisegever verdient op zijn beurt zijn investeringen in zijn systeem en knowhow dankzij de bijdragen van zijn franchisenemers terug. De belangen van de twee partijen lopen zo samen: hoe groter het netwerk wordt, hoe groter de schaaleffecten voor de franchisenemers en hoe groter het terugverdieneffect voor de franchisenemer. Abstract? De cijfers spreken boekdelen. In België zijn er intussen 3.500 franchisenemers en is de sector goed voor een omzet van 2,4 miljard euro en 30.000 jobs. Studies wezen uit dat waar 8 procent van de traditionele ondernemingen failliet ging, dit voor franchisenemers slechts 1,4 procent bedroeg. En ander onderzoek toonde aan dat slechts 15 procent van de franchiseondernemers binnen de 3 jaar stopt, terwijl dat voor andere starters maar liefst 65 procent was. De International Franchise Association signaleert bovendien dat de sector blijft groeien, vooral wat betreft vastgoed.

9. Wat maakt van mij een succesvolle franchisenemer?

Volgende vijf woorden – en niet toevallig werkwoorden – zijn volgens tal van ondernemers en specialisten noodzakelijk voor elk succesvol ondernemingenverhaal: Dromen, Denken, Durven, Doen en Doorzetten. Voor een franchiseondernemer is dat niet anders, alleen wil die zijn onderneming binnen een groter geheel vorm geven en moet hij dus ook een teamspeler zijn. Ook al kunt u dus rekenen op de steun en de methode van de franchisegever, toch zal u een hoop strategische beslissingen (kantoor en infrastructuur huren of kopen, personeel aannemen en ontslaan,…) zelf moeten en durven nemen. Tegelijk moet u zich als ondernemer inschakelen binnen de cultuur van de franchisegever, waarin collegialiteit tussen de verschillende franchisegevers belangrijk is voor de merkuitstraling en werking.

10. Wat is franchising volgens ERA?

Natuurlijk moet u over een zeker investeringskapitaal beschikken om toe te treden tot het ERA netwerk. Maar vergeleken met de investeringen die bij (de oprichting en exploitatie) van een vennootschap horen, spreken we over relatieve bedragen terwijl uw return bepaald groot is. Praktisch is er sprake van een eenmalige instapvergoeding, een maandelijks percentage op uw (bruto)commissie en een bijdrage voor het Nationaal Marketing Fonds waarmee bijvoorbeeld nationaal reclame wordt gemaakt. Zeer belangrijk is dat ERA niet in hard selling en dus evenmin in ‘hard franchise’ gelooft. In dat laatste geval kunt u verplicht worden tot minimumafnames, het behalen van marktaandelen enzovoort. Natuurlijk kunnen we extra tools aanreiken voor uw businessplan, maar uiteindelijk vult u de ERA franchiseformule in op uw eigen maat. Altijd kunt u daarbij rekenen op onze ondersteuning en in ons vast geloof dat elke ERA makelaar zijn waarde heeft. Alleen zo creëren we – en samen – een duurzame meerwaarde. Een franchiseovereenkomst loopt daarom 5 jaar, en is zonder kosten hernieuwbaar. Er is geen stabielere omgeving in de vastgoedmarkt om een zaak te starten dan bij ERA.