Overzicht huidige premies

Welke woon- en renovatiepremies bestaan er allemaal?

Wie een woning koopt, renoveert of bouwt en van de premies wil genieten ziet soms de bomen door het bos niet meer. Daarom bezorgen wij u graag een overzicht van alle premies of het nu in Vlaanderen, Wallonië of Brussel is.

 

Een overzicht van de premies

Er bestaan heel veel soorten premies, bonussen, toelages, kortingen en steunmaatregelen. En waar kunnen we allemaal terecht voor deze premies?

Initiatief nemen is de boodschap.  Wie niet vraagt, niet krijgt.  Ga langs bij uw gemeente, vraag advies via de overheid....

ERA Bossuyt kan je advies geven en is sowieso ook een meerwaarde, dus aarzel niet om binnen te stappen en gewoon de vraag te stellen.

Een overzichtelijk overzicht, kan dat?  Natuurlijk kan dat.

Premies in Vlaanderen 

In een 21-pagina’s-tellende brochure krijg je in elk geval een goed overzicht van de mogelijkheden die er zijn bij een BENOvatie – ofwel: een betere renovatie. BENOveren is dus – behalve goed voor de energiefactuur – een garantie op een financieel ruggensteuntje van de Vlaamse overheid.

Daar stopt het niet. Individuele BENOvatiepremies zijn slechts één element. Via je BENO-pass kan je een totaalrenovatiebonus aanvragen, er is gratis begeleiding door een BENOvatiecoach mogelijk, je betaalt vaak minder onroerende voorheffing of geniet een gunstiger registratietarief. En dit lijstje is ver van volledig.

Twee websites die een – anno 2020 – actueel overzicht geven van de mogelijkheden zijn deze:

Overige premies

Lees hier meer over de premies die u buiten Vlaanderen kan genieten: overige premies

Er bestaat ook een heuse digitale premiezoeker die op basis van locatie een overzicht geeft van het aanbod dat lokale besturen bieden. Elk lokaal bestuur afzonderlijk, inderdaad.

Tot slot geven we ook graag deze nog mee: de rubriek 'subsidies' op www.energiesparen.be.

 

 

 

*Voor de volledigheid: de geijkte uitdrukking is ‘door de bomen het bos niet (meer) zien’. Door de details (bomen) het overzicht (bos) verliezen.

Bienvenue chez ERA Bossuyt

Acheter ou vendre ? Les agents immobiliers ERA donnent des conseils professionnels et axés sur les résultats. 
Vous trouverez certainement un agent immobilier ERA près de chez vous. 
Devenez agent immobilier ERA ? Découvrez l'effet ERA.

Biens en vedette de ERA Bossuyt