Welkom in Izegem

Wonen in de bruisende Pekkerstad Izegem


Onze West-Vlaamse stad Izegem telt ruim 27 000 inwoners en wordt ook wel de Pekkerstad genoemd. In en rond Izegem vind je alles wat een grootstad je biedt, een bruisend cultuur- en vereningingsleven én rustgevende natuur. 

Izegem en omgeving

Naast Izegem zelf bestaat onze gemeente nog uit twee deelgemeenten: Emelgem en Kachtem. Izegem zelf ligt op de zuidelijke oever van de Mandel, Emelgem en Kachtem op de noordelijke. Het stadscentrum heeft twee wijken met een eigen parochie: de Kasteelwijk en de Bosmolens. Onze stad is buren met Ingelmunster, Lendelede, Sint-Eloois-Winkel, Rumbeke, Roeselare, Ardooie en Meulebeke.

Kies je om te wonen in het stadscentrum dan kan je vlakbij jouw boodschappen doen, gezellig op restaurant gaan of in een van de toffe cafeetjes binnenstappen. Ga je meer naar de rand van de stad, kan je genieten van de groene omgeving van de Leiestreek. De rivier de Mandel en het kanaal Roeselare-Leie stromen door Izegem, met meer dan genoeg fiets- en wandelknooppunten. Ook het Rhodesgoed (bos) en het Wallemote-Wolvenhof (kasteelpark) zijn dé place to be voor natuurliefhebbers. Ook cultuurfans zijn in Izegem aan het juiste adres. Pik een (theater, comedy, ...) voorstelling mee in Cultuurhuis De Leest, ontdek de geschiedenis van Izegem of breng een bezoek aan Eperon d'Or, een voormalige schoenfabriek die nu in gebruik is als industriële erfgoedsite. Ook Kasteel Blauwhuis (je misschien bekend van de eerste editie van 'Stukken van Mensen') ligt in Izegem.

De Markt van Izegem - ERA Driegelinck

Aantrekkelijk voor jong en oud

Door de centrale ligging van Izegem in West-Vlaanderen sta je in een mum van tijd in Roeselare, Kortrijk, Brugge en Gent. Op minder dan een uur sta je aan onze Belgische kust. Dat Izegem leeft, dat is zeker. Er valt altijd wel iets te beleven. Jaarlijks zijn er Izegem-kermis, de Batjes (derde weekend van juni), Emelgemse feesten, Kachtem-Ommegang, Kwarttriatlon, Tunnefeesten, ... en nog zo veel meer evenementen. In onze stad vind je verschillende kinderopvangs, basis- en secundaire scholen, ....

Immo in Izegem

In Izegem vind je alle soorten woningen. Van landelijke villa's en modernistische burgerwoningen tot gezellige rijhuizen en nieuwbouwappartementen. Wil je bouwen of verbouwen? Bekijk dan zeker of je recht hebt op premies of belastingsverminderingen van de stad Izegem. Heb je vragen over welke voorschriften er voor jouw perceel van toepassing zijn? Spring gerust eens binnen. Je kan daarnaast ook terecht bij de dienst ruimtelijke ordening van Izegem. 

Met de toffe weetjes uit onderstaande infographic waan je je meteen een echte Izegemnaar:

Izegem Zomert - ERA Driegelinck
infographic - wonen in Izegem - Immokantoor ERA Driegelinck in Izegem

Bienvenue chez ERA Driegelinck

Acheter ou vendre ? Les agents immobiliers ERA donnent des conseils professionnels et axés sur les résultats. 
Vous trouverez certainement un agent immobilier ERA près de chez vous. 
Devenez agent immobilier ERA ? Découvrez l'effet ERA.

Biens en vedette de ERA Driegelinck