Welkom in Kortrijk

Dynamisch Kortrijk

Kortrijk is een levendige centrumstad in Zuid-West-Vlaanderen. Voor wie het liever wat rustiger en landelijker heeft, kan terecht in 1 van de 7 deelgemeentes (Rollegem, Kooigem, Marke, Bissegem, Heule, Bellegem en Aalbeke). De stad ligt aan de prachtige rivier de Leie en telt ruim 75 000 inwoners. Bekijk de video en je zal meteen ontdekken waarom wij fan zijn van Kortrijk! 

Kortrijk is een historische stad met een rijk cultureel verleden. Er zijn tal van bezienswaardigheden en musea zoals bijvoorbeeld het Vlasmuseum. De stad staat bekend als "Guldensporenstad" door de Guldensporenslag, die er op 11 juli 1302 plaats vond. Vandaag telt Kortrijk heel wat beschermde monumenten en gebouwen, waarvan er twee, het Belfort en het Begijnhof, zelfs behoren tot Unesco Werelderfgoed.

Ook gastronomie ontbreekt niet in Kortrijk. Overal in de stad vind je diverse cafés en eetgelegenheden. Streekspecialiteiten zijn de graanjenever en streekbieren Bockor en Omer. 

Verkoop je huis met era becue in kortrijk

Thuishaven voor jong en oud

Hogescholen en universtiteiten genoeg in Kortrijk. Kulak, UGent Campus Kortrijk, Howest (3 campussen) en Vives vinden hier hun thuisbasis. Wilt u uitgaan? Dan kunt u in de binnenstad bijvoorbeeld terecht in het 'straatje', op de Vlasmarkt of op de Veemarkt. Wist je dat Kortrijk het grootste aantal jeugdhuizen van alle Vlaamse steden heeft? 
 

Voor de kleinsten onder ons heeft de stad ervoor gezorgd dat er telkens in een straal van 500m een speelruimte voorzien is. Ook de senioren worden niet vergeten in Kortrijk. Zo worden fietstaxi’s en taxibonnen ingezet en is er een nieuwe woonzorgcampus gebouwd in Bellegem en Kortrijk.

Binnen ons team is Andres een echte kenner van vastgoedregio Kortrijk. Heb je dus vragen over de verkoop van je huis of appartement in Kortrijk? Dan staat hij voor je klaar. In ons immokantoor kan je altijd vrijblijvend terecht voor meer info.