Wonen in Wenduine

Wonen in het kolkende Wenduine


Wenduine is een gemeente aan de Belgische kust die ongeveer 4000 inwoners telt. Door de komst van de kusttram is Wenduine uitgegroeid van eenvoudig visserdorpje tot de 'Prinses der Badsteden'. Wenduine is een deelgemeente van De Haan en ligt naast de populaire kuststad Blankenberge.

Wenduine en omgeving

Wenduine heeft de typische toeristische troeven zoals het strand, de zeedijk, een winkelstraat, ... Maar daarbij komt dat het een van de weinige Belgische kustgemeenten is met een, weliswaar beschermd, groot duinengebied. U vindt er de 'Spioenkop', een uitkijkpost op de op één na grootste duin van de hele kust (31 meter). Er loopt een wandelroute tussen de duinen tot in Blankenberge, waar u na een heerlijke wandeling kan uitrusten met een droogje en een natje op het terras van een mooi vernieuwde horecazaak "Zee Zee".  

Wonen aan de kust, dat is genieten van propere lucht. Veel mensen denken dat het een fabeltje is dat zeelucht heel gezond is, maar het is wel degelijk bewezen! Veel heeft te maken met de moleculen in zeelucht. Die helpen ons lichaam om meer zuurstof op te nemen, waardoor we minder vermoeid zijn en minder last hebben van stress. Wonen aan zee is bovendien ideaal voor hooikoorts- en astmapatiënten, omdat er weinig pollen en stuifmeel in de lucht zitten.

  Aantrekkelijk voor jong en oud

  De gemeente Wenduine ligt op korte afstand van enkele toeristische toppers. Het Zwin in Knokke-Heist ligt op 23 km (± 37 minuten rijden) en is één van de laatste stukjes ongerepte natuur aan onze kust. Het reservaat wordt dagelijks overspoeld door zeewater en vormt zo een slik met typische zoutminnende plantengroei. Het Zwin Natuurpark is een interactief natuurbelevinspark voor het hele gezin. Daarnaast is er ook nog het Sea-Life Center in Blankenberge, op 6 km (± 15 minuten rijden) van Wenduine. Bovendien staat u in een mum van tijd in het historische Brugge en Gent.

  Wenduine zelf organiseert ook veel evenementen zoals braderieën, carnaval, Kids Ravotdagen, Bierfestival, de Molenfeesten, de Zeewijding met processie en totaalspektakel op Pinkstermaandag, Dag van de Toerist, de Reuzenfeesten, Beachland, Familiefestival Baai Baai, de Nacht van Wenduine, avondmarkten, kidsweekend, Haloweenoptocht, Kerstmarkt, ...

  Uitzicht op het strand van Wenduine vanuit de duinen - immokantoor ERA At Sea

  Gemakkelijk bereikbaar

  Wenduine is heel gemakkelijk te bereiken met de trein en de kusttram. Maar u kunt ook perfect met de wagen komen. Wist u dat Wenduine en De Haan de enige kustgemeentes zijn waar u gratis kan parkeren? U bent dus geen geld kwijt vooraleer u de zee of een winkel hebt gezien ;-)

  Wel rekening houden met de blauwe zones:
  PERMANENTE BLAUWE ZONE

  • Kerkstraat, gedeelte tussen huisnummer 74-76/77 (Heldenplein) tot aan het kruispunt met de Smet de Naeyerlaan en Leopold II-laan
  • Delacenseriestraat, gedeelte tussen Kerkstraat en Zuidstraat
  • Langestraat, gedeelte tussen Kerkstraat en Jan Devosstraat
  • Oostlaan, gedeelte tussen Kerkstraat en Leopold Brionstraat
  • Pauwaertstraat, gedeelte tussen Kerkstraat en Zuidstraat
  • Zuidstraat, gedeelte tussen Delacenseriestraat en Pauwaertstraat

  TIJDELIJKE BLAUWE ZONE - vanaf de 1ste zaterdag van de paasvakantie t/m 30 september

  • Leopold II-laan, gedeelte tussen de Kerkstraat en de Van Molstraat
  • de Smet de Naeyerlaan, gedeelte tussen de Kerkstraat en de Leopold Brionstraat
  • Delacenseriestraat, gedeelte tussen Zuidstraat en Leopold II laan
  • Graaf Jansdijk
  • Zuidkant van de Zeedijk Wenduine, gedeelte tussen de Demeyhelling en de Manitobahelling, enkel wanneer verkeer op de Zeedijk-Wenduine is toegelaten
  • Manitobahelling
  • Van Gansberghehelling
  Evenementen in Wenduine: de Reuzenfeesten - immokantoor ERA At Sea

  Bienvenue chez ERA At Sea

  Acheter ou vendre ? Les agents immobiliers ERA donnent des conseils professionnels et axés sur les résultats. 
  Vous trouverez certainement un agent immobilier ERA près de chez vous. 
  Devenez agent immobilier ERA ? Découvrez l'effet ERA.

  Biens en vedette de ERA At Sea