Wonen in De Pinte

Wonen in het verrassende De Pinte


Het Oost-Vlaamse De Pinte is een Gentse voorstad gelegen tussen de Schelde en de Leie en telt ruim 10 000 inwoners. De Pinte is buren met Sint-Martens-LatemGent, Merelbeke, Gavere en Nazareth en is gemakkelijk te bereiken via de E17.

Rustig en bruisend tegelijk

De Pinte is de ideale plek voor wie niet kan kiezen tussen de rust van een kleine gemeente en de gezellige drukte van een grootstad. In de landelijke gemeente is er plaats genoeg om te wandelen en fietsen, denk bijvoorbeeld aan de Scheldemeersen of het Parkbos. Tegelijk ben je met de auto of de trein meteen in het levendige Gent.

Naast genieten van de natuur kan je in De Pinte ook wat cultuur opsnuiven. Wat je zeker moet gezien hebben is de Sint-Niklaas van Tolentijnkerk, gewijd aan de patroonheilige, het Kasteel Scheldelvelde en het Kasteel Viteux. Wist je dat in 2018 De Pinte 150 jaar bestaat?

Fusie met Zevergem

De rivier de Schelde stroomt door de deelgemeente Zevergem die tot en met 1977 haar eigen bestuur had. Vandaag is het beleid van de Zevergem gefusioneerd met dat van De Pinte. Qua oppervlakte zijn de twee gemeentes vergelijkbaar, maar De Pinte is wel dichter bevolkt. Elk jaar wordt in Zevergem één van de grootste muziekfestivals in Oost-Vlaanderen georganiseerd: Zeverrock.

Wonen in De Pinte - Immokantoor ERA KOOP & WOON Van Hoecke De Pinte

Gemakkelijk bereikbaar

Via de Oudenaardsesteenweg (N60) ben je via de afrit 8 (Zevergem/De Pinte) rechtstreeks verbonden met de autosnelwegen A14/E17. Via het station van De Pinte sta je snel in Brussel, Kortrijk, De Panne, Ronse en Gent. Handig voor de pendelaars onder ons!

Immo in De Pinte

In 2017 kostte een woning in De Pinte, volgens de meest recente gegevens, gemiddeld € 392 805. Eind 2016 is de gemeente van start gegaan met het behandelen van digitale bouwaanvragen. Nu kan je door deze digitalisering gemakkelijker stedenbouwkundige en verkavelingsvergunningen aanvragen. Van plan te verbouwen of renoveren? Bekijk zeker of je niet in aanmerking komt voor één of meerdere premies of financiële voordelen.

Wist je dat ...

De Pintenaars het meest tevreden zijn over hun gemeente? Dat blijkt uit de laatste gemeente- en stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur en Statistiek Vlaanderen!

Wonen langs de Schelde in de Pinte - Immokantoor ERA KOOP & WOON Van Hoecke

Bienvenue chez ERA Koop & Woon

Acheter ou vendre ? Les agents immobiliers ERA donnent des conseils professionnels et axés sur les résultats. 
Vous trouverez certainement un agent immobilier ERA près de chez vous. 
Devenez agent immobilier ERA ? Découvrez l'effet ERA.

Biens en vedette de ERA Koop & Woon