Assistentiewoningen

Je bent net met pensioen, de kinderen zijn het huis uit, het huis is afbetaald en eigenlijk veel te groot. Jouw oude dag is nog ver weg, maar toch wil je op alles voorzien zijn. Herkenbaar? Dan is het voor jou, als jonge senior, misschien tijd om te denken aan een assistentiewoning. 

 

Wat is een assistentiewoning?

Een assistentiewoning, in de volksmond een 'service flat', is geen rusthuis. De woning combineert de vrijheid van een eigen woning met hulp waar nodig. Senioren wonen er zelfstandig, maar kunnen beroep doen op verschillende zorg- en comfortdiensten. Je woont dus zelfstandig in een eigen flat, maar er komt eventueel hulp aan huis die je zelf kiest. Zelfs voor het invullen van papieren, facturen, ... en andere administratieve hulp.

De woning is volledig aangepast:

  • geen trappen
  • 24u/24u noodoproepsysteem
  • rolstoeltoegankelijk

Het is natuurlijk altijd aangenaam als jouw woning volledig naar jouw smaak is ingericht. Hoe sneller je bij het project betrokken bent, hoe meer inspraak je hebt over de gebruikte materialen. Daarnaast zijn de assistentiewoningen gebouwd volgens de strengste energienormen. Dat betekent dus weinig verwarming en -elektriciteitskosten.

Het gebouw zelf is volledig beveiligd & beschikt over een gemeenschappelijke ruimte voor activeiten.

Gemeenschappelijke ruimte assistentiewoning De Sweve - Immokantoor ERA Vastgoed Centrum Zwevezele
Interieur assistentiewoning De Sweve - Immokantoor ERA Vastgoed Centrum Zwevezele
Slaapkamer assistentiewoning De Sweve - Immokantoor ERA Vastgoed Centrum Zwevezele

Een slimme investering

Sparen brengt niets meer op en beleggen biedt ook weinig garantie. Investeren in vastgoed rendeert daarentegen wel. Vooral investeren in assistentiewoningen is een slimme keuze, door de toenemende vergrijzing. Er is sowieso meer vraag dan aanbod. En de vraag zal enkel stijgen.

De voordelen

Investeren in assistentiewoningen zorgt voor een veilig rendement op korte termijn en een meerwaarde op lange termijn. De kopers/huurders blijven doorgaans langer in de woning, want ze zijn niet meer van plan te verhuizen. Ook fiscaal zijn er grote voordelen: op een erkende assistentiewoning betaal je slechts 12% btw (i.p.v. 21% bij andere nieuwbouwwoningen) en moet je geen onroerende voorheffing betalen. Een assistentiewoning verhuren is bovendien een logische keuze, want je bent quasi zeker van zorgzame en solvabele bewoners.

Onze projecten met assistentiewoningen:

Bienvenue chez ERA Vastgoed Centrum

Acheter ou vendre ? Les agents immobiliers ERA donnent des conseils professionnels et axés sur les résultats. 
Vous trouverez certainement un agent immobilier ERA près de chez vous. 
Devenez agent immobilier ERA ? Découvrez l'effet ERA.

Biens en vedette de ERA Vastgoed Centrum