ERA Circus - voorstelling nieuwe ploeg 2017-2018

Laurens Sweeck wil knagen aan kloof met grote twee

In De Ark in Antwerpen werd vrijdag ERA-Circus voorgesteld aan partners en verzamelde pers. De troepen van manager Marc Herremans duiken door de komst van Wietse Bosmans, Annemarie Worst en belofte Timo Kielich versterkt de winter in. Grootste troefkaart is ook dit seizoen Laurens Sweeck.

Twee zeges, dertien podiumplaatsen en een attractieve koersstijl. Laurens Sweeck kan terugblikken op een erg constant 2016-2017. De crosser uit Schriek hoopt dit seizoen de twee tenoren nog wat harder pijn te doen. “Vorig seizoen kon ik diep in de finale een paar keer terugkomen op Mathieu en Wout, maar dan miste ik die paar procenten die ik nodig had om nog echt mee te doen tot op de streep”, aldus Laurens. “Dat wil ik dit seizoen graag vaker en beter doen. De goeie zomer die ik achter de rug heb, doet alvast het beste vermoeden.”

Net als vorig jaar, toen hij het seizoen startte met twee podiumplaatsen in Amerika en winst in Neerpelt, wil Sweeck er opnieuw staan van bij het begin. Sweeck: “Goed starten vind ik belangrijk. Ik loop niet graag achter de feiten aan. In het verleden ondervond ik al dat het moeilijk is om een slechte start nog om te draaien. Ik wil liefst een heel seizoen op niveau presteren, maar nu zal ik eind november misschien wat gas terugnemen om dan weer op te bouwen naar de drukke eindejaarsperiode en natuurlijk de kampioenschappen.”

Wielerploeg ERA, ERA Circus, veldcross, wielrennen
Laurens Sweecks, Annemarie, veldcross, ERA Cirus

WORST: “DRUKKER PROGRAMMA”

De eerste vrouw in de kleuren van ERA-Circus is meteen een van de grootste talenten in het veld. De nog maar 21-jarige Annemarie Worst imponeerde vorig jaar met een derde plaats op de Wereldbeker voor dames elite in Hoogerheide en een week later kroonde de Nederlandse zich tot wereldkampioene bij de U23. “En daarop wil ik verder bouwen. Ik ben vooral benieuwd hoe ik het drukkere programma zal verteren. Ik zal zo’n 20 tot 25 crossen rijden. Dat zijn er dubbel zoveel als vorig seizoen”, vertelt Worst.

De eerste kennismaking met de nieuwe omgeving verliep vlot. Worst: “De ontvangst was hartelijk en ik heb er al enkele ploegtrainingen opzitten. Die waren pittig, maar vooral heel nuttig. Ik ga dit seizoen opnieuw op zoek naar een podiumplek in een Wereldbekerwedstrijd. De parcoursen in de Wereldbeker liggen me, vooral Hoogerheide. En uiteraard hoop ik erbij te zijn op het WK in eigen land (Valkenburg).”

HERREMANS: “STRIJD OP VERSCHILLENDE FRONTEN”

Teammanager Marc Herremans is ervan overtuigd dat deze selectie kan meestrijden op verschillende fronten. “Als er dagen zijn waarop we zowel bij de mannen elite, dames elite als heren beloften kunnen strijden voor het podium, dan zou dat heel mooi zijn”, klinkt het. “Van Laurens verwacht ik dat wekelijks, Annemarie mag evenzeer podiumambitie tonen en bij de beloften kunnen Gert Smets en Timo Kielich dan weer mooie dingen laten zien.”

Met ook nog Wietse Bosmans, Diether Sweeck en elites zonder contract Yorben van Tichelt en Hendrik Sweeck in de rangen, kan ERA-Circus dit seizoen heel wat gewicht in de schaal leggen. “Die laatste twee hebben dit seizoen trouwens al voor de eerste overwinningen gezorgd. Wat Laurens betreft ben ik er zeker van dat hij sterker is geworden. Ik ben benieuwd of hij het de grote twee nog moeilijker kan maken. Annemarie is op haar beurt een grote aanwinst voor ons. En voor onze partners, want ook de vrouwen zijn vaak live op tv. Annemarie is nog jong, heeft nog veel groeimarge en is een droom om mee te werken. Ondanks haar jeugdige leeftijd verwacht ik nu al mooie dingen van haar.”

wielrennen, Cross, veldcross, Laurens Sweecks, ERA ploeg

Bienvenue chez ERA Becue

Acheter ou vendre ? Les agents immobiliers ERA donnent des conseils professionnels et axés sur les résultats. 
Vous trouverez certainement un agent immobilier ERA près de chez vous. 
Devenez agent immobilier ERA ? Découvrez l'effet ERA.

Biens en vedette de ERA Becue