Welkom in onze streek

De zoektocht naar een nieuwe thuis is niet vanzelfsprekend. Naast de woning zelf, speelt immers ook de omgeving een doorslaggevende rol. Met onze ERA immokantoren in Hasselt, Herk-de-Stad en Zonhoven en een ervaren ERA team afkomstig uit deze stad en omliggende gemeenten, zijn wij reeds overtuigd van onze streek. Met deze blogs tonen wij ook aan u waarom onze regio het wonen waard is. 

Wonen in Hasselt - immokantoor ERA Nobis Hasselt

Wonen in Hasselt


De Limburgse provinciehoofdstad Hasselt is ongetwijfeld een van de beste steden om te wonen in België. Niet alleen wij zijn hiervan overtuigd: in een studie uit 2012 door Test-Aankoop, gaven de inwoners hoge scores op zowel veiligheid en criminialiteit als mobiliteit en transport. Maar er zijn nog heel wat troeven verbonden aan het wonen in Hasselt. In onze infographic kan u ze allemaal terugvinden.

Ontdek de troeven van Hasselt of duik meteen in ons immoaanbod: 

Wonen in Herk-de-Stad


Veilig en betaalbaar wonen in een gemeente met een hoge woonkwaliteit? Dan stellen wij u graag Herk-de-Stad voor, een gemeente vlakbij Hasselt waar het bijzonder aangenaam wonen is. Met deze redenen tonen we u waarom.

Ontdek de troeven van Herk-de-Stad of duik meteen in ons immoaanbod:

Wonen in Herk-de-Stad - immokantoor ERA Nobis Hasselt
Wonen in Zonhoven - immokantoor ERA Nobis Hasselt

Wonen in Zonhoven


Op een steenworp van het  trendy Hasselt en het bruisende Genk, ligt het Limburgse Zonhoven. Deze landelijke omgeving, de thuis van zo’n 22 100 inwoners, is ideaal voor zowel jonge als oudere gezinnen. Maar waarom nu juist? Wij zetten de redenen voor u even op een rijtje.

Ontdek de troeven van Zonhoven of duik meteen in ons immoaanbod:

Wonen in Alken


Alken is een knus dorp met zo'n 11 500 inwoners in de Haspengouwse fruitstreek. Gekend om zijn groenrijke omgeving (met o.a. de Mombeekvallei en de dorpsmolen) en de brouwerij Alken-Maes, is Alken een ware trekpleister. Maar ook voor wie woont in de gemeente is het aangenaam vertoeven. Zowel voor jong als oud zijn tal van mogelijkheden, gaande van het ontspannen in recreatiedomein De Alk tot de vele wandel- en fietsroutes waarmee je in alle rust kan genieten van de lokale natuur. Met zijn centrale ligging en de voorzieningen van het openbaar vervoer, zijn tevens de omliggende steden Hasselt, Sint-Truiden Genk vlot bereikbaar. Ideaal voor een vlot een vlot woon- en werkverkeer!

Duik in ons immoaanbod:

Wonen in GENK


Het bruisende Genk is een gemeente en centrumstad in onze mooie provincie. De stad telt meer dan 66.000 inwoners en is een van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen. In het verleden waren er drie steenkoolmijnen en later werd haar ligging aan autosnelweg E314 en het Albertkanaal economisch belangrijk.

Ontdek de troeven van Genk of duik meteen in ons immoaanbod:

Wonen in Houthalen-Helchteren


Wonen in Houthalen-Helchteren is betaalbaar en kwaliteitsvol wonen in een gezinsrijke omgeving. Zo telt de groene gemeente, bestaande uit de deelgemeenten Houthalen en Helchteren, maar liefst 14 scholen (!) en 3 recreatiedomeinen. Een ideale omgeving dus voor jong en oud om naar hartelust te ontspannen na een drukke werk- of schooldag. Ga je liever op een kleine dagtrip naar de omliggende steden, dan zijn ook Hasselt en Genk niet ver weg (beiden vlot bereikbaar - slechts 20 minuutjes in de auto). Kortom een fantastische plaats!

Duik in ons immoaanbod:

Wonen in Halen


Gelegen op de grens van Haspengouw en Hageland, ligt het kleine Halen. De stad telt slechts zo’n 9000-tal inwoners en is gelegen op slechts 20 minuten van Hasselt, waardoor je de rust en kalmte van buiten de stad kan combineren met een bruisend centrum.

Duik in ons immoaanbod:

Wonen in Lummen


Wonen in Lummen is heel aangenaam. De 14 000 inwoners-tellende gemeente, dat omgeven wordt door een prachtige portie natuur met o.a. de Willekensberg, de Venusberg en de meerdere vijvers, ging destijds met Herk-de-Stad het samenwerkingsverband ‘Wonen in West-Limburg’ aan. Hiermee verzekeren de lokale besturen hun inwoners een hoge woonkwaliteit, ook voor zij die het op de woningmarkt het moeilijkst hebben. Als bijkomend voordeel ligt de gemeente slechts op een kwartiertje van Hasselt.

Duik in ons immoaanbod:

Wonen in Stevoort


Deelgemeente Stevoort is ideaal voor wie centraal gelegen en toch landelijk wil wonen. Met de auto ben je op minder dan 10 minuten in Hasselt en ook de verbindingswegen en autostrades naar andere regio's liggen op minder dan 5 minuten rijden. In het dorp zijn er winkels met dagdagelijkse voorzieningen, diverse verenigingen (waaronder ook de jeugdbeweging KSA) en scholen voor alle leeftijden aanwezig. 

Het dorpsgevoel is bij menig Stevoortenaar overheersend aanwezig. De Stevoortse verenigingen organiseren diverse activiteiten om dat dorpsgevoel hoog te houden. Eens per jaar worden de Pinksterfeesten georganiseerd. De Pinksterfeesten typeren waar Stevoort voor staat, veel vreugde en verbondenheid. Jaarlijks in januari is er Stevoort solidair waar goede doelen uit de streek centraal worden geplaatst.

Duik in ons immoaanbod:

Bienvenue chez ERA Nobis

Acheter ou vendre ? Les agents immobiliers ERA donnent des conseils professionnels et axés sur les résultats. 
Vous trouverez certainement un agent immobilier ERA près de chez vous. 
Devenez agent immobilier ERA ? Découvrez l'effet ERA.

Biens en vedette de ERA Nobis