Verkopen

Uw thuis neemt een centrale plaats in uw leven in. Bij de aan- en verkoop ervan laat u zich dus niet om het even wie begeleiden. U kiest voor een erkende makelaar die feilloos uw behoeften en gevoelens aanvoelt en ze vlot vertaalt in een efficiënt aan- of verkoopplan. Bij ERA bent u hiervoor aan het juiste adres. Al onze medewerkers kunnen goed luisteren en jouw behoeften ter harte nemen. Uw vastgoed doorgronden, zodat u het snel en tegen de juiste prijs kunt verkopen. Dat vraagt soms kennis van zaken, ervaring, permanente bijscholing en visie in de vastgoedsector . Maar vooral voelen wat u voelt als u ‘thuis ‘ zegt .

Hierbij een overzicht van ons 6 stappenplan bij de verkoop van uw vastgoed

1. Bepalen van de marktwaarde

U verkoopt uw grond, appartement of woning.? Dat verdient een grondige aanpak ! Daarom brengt één van onze experten een plaatselijk bezoek om alle belangrijke punten van uw eigendom op te nemen. Aan de hand van een deskundig uitgewerkt schattingsverslag en marktanalyse, berekenen wij de correcte marktwaarde en leggen we ons toe op de troeven van uw vastgoed. Vervolgens nodigen wij u uit om de resultaten van deze waardebepaling toe te lichten en evalueren we samen onze verkoopstrategie.

2. ERA Verkoopopdracht

Bent u overtuigd dat onze diensten een meerwaarde voor jou betekenen , dan mag u op beide oren slapen. In uw ERA verkoopopdracht vindt u geen onduidelijke clausules , onbeperkte verbintenissen of onaangename verassingen ! Bovendien wordt in onze verkoopopdracht de 10 punten van de ERA Serviceverplichting integraal opgenomen. Als u uw vastgoed door ons laat verkopen , dan houden wij ons aan deze verbintenissen. Is dat niet het geval, dan hebt u onverbiddelijk het recht de verkoopopdracht te verbreken, zonder enige schadevergoeding !

3 Beelden spreken meer dan woorden !

De eerste indruk van uw woning is dan ook uiterst belangrijk in het verkoopproces ! Daarom besteden wij bijzonder veel aandacht in kwalitatieve beelden zodat wij uw woning verzorgd en aantrekkelijk kunnen voorstellen. Bovendien maken wij een gedetailleerde omschrijving van uw eigendom zodat de kandidaat koper zich een goed beeld vormt over de voordelen , de indeling, de inrichting of afwerking van de woning .

Optioneel kunnen we met behulp van de VIRTUAL TOUR, de virtuele rondleiding (of 360°  reportage) , op de website aanbieden ! Het is een dynamische en aantrekkelijke manier om de smaak van de kandidaat-kopers aan uw woning te toetsen.

4. Aanvragen van de nodige attesten die vereist zijn bij verkoop 

Vervolgens gaan de administratieve medewerkers alle attesten opvragen bij de verschillende instanties die noodzakelijk zijn om een sluitende verkooptransactie te realiseren zoals :

  • Kadastraal uitreksel (plan , legger en et attest verlaagde registratierechten , indien van toepassing)
  • stedenbouwkundige inlichtingen gemeente
  • elektrische keuring
  • water- en overstromingskaart
  • recht(en) van voorkoop
  • gewestplan
  • 'OVAM' bodemattest
  • energie prestatie certificaat (EPC)
  • keuring stookolietank
  • inlichtingen syndicus

5. Publiciteit 

U wilt het wel van de daken schreeuwen dat u een geweldige woning te koop aanbiedt. Maar of u daarmee de juiste doelgroep bereikt ? Met uw Era-makelaar als partner dringt uw boodschap door tot het hart en het hoofd van de juiste mensen. Wij stellen een doordacht marketingplan voor u op en stoppen alle noodzakelijke elementen van de hedendaagse reclame in een goed gedoseerde mix.

Ook het ERA netwerk biedt u heel wat voordelen. De verschillende ERA-kantoren kunnen elkaar adviseren en versterken. Dat betekent concreet dat u ook de steun geniet van het hele nationale netwerk van een 115-tal kantoren.

Lees hier meer.

6. Het verkoopproces 

Wanneer u uw vastgoed door ERA Visie Plus laat verkopen, mag u zeker zijn: ons dynamisch team doet zijn uiterste best om er een nieuwe eigenaar voor te zoeken.

Wanneer een koper geïnteresseerd is, na het verschaffen van de nodige informatie, regelen we een bezoek ter plaatse aan het pand. Onze makelaar geeft elke geïnteresseerde een individuele rondleiding en bezorgt de bezoeker een folder met de detailinformatie van het vastgoed.

Bovendien kan u onze inspanningen op de voet volgen. Tenminste eenmaal per maand ontvangt u een punctueel verslag van alle acties die ons kantoor voor u ondernomen heeft: zoals de publiciteitscampagne , het aantal kandidaten voor  uw woning op de verschillende websites, het aantal bezoekers, korte omschrijving van het bezoek

7. Verkocht !

Proficiat ! Wij zorgen voor de opmaak van het ontwerp van de verkoopovereenkomst en sturen deze ter goedkeuring naar de notaris van de verkoper en de koper . Wij volgen alles nauwkeurig op tot het verlijden van de authentieke akte.

Naar een nieuw verhaal met onze gratis Verhuiswagen.

Het begin van uw nieuw verhaal heeft sowieso al heel wat voeten in de aarde. Om het verhuizen wat éénvoudiger te maken, kunnen onze klanten gratis gebruik maken van onze praktische verhuiswagen. Zo dragen wij ons steentje bij om uw nieuw verhaal zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Uw oordeel, ieders voordeel.
ERA Visie Plus legt de lat hoog. Elke transactie, hoe klein ook, verdient onze optimale aanpak. Onze verkoopcijfers bewijzen dat wij daar goed in slagen. Maar we vinden het belangrijk het ook van u persoonlijk te vernemen.Nadat u een vastgoed heeft gekocht of verkocht via ERA, ontvangt u digitaal een evaluatieformulier waarop u uw ongezouten mening kunt geven over de kwaliteit van onze dienstverlening. Onze klanten geven ons gemiddeld 9 op 10 voor onze service. Wij spannen ons dan ook elke dag maximaal in om ook van u zo’n tevreden klant te maken.

 

Bienvenue chez ERA Visie Plus

Acheter ou vendre?
Les agents immobiliers ERA donnent des conseils professionnels et axés sur les résultats.
Vous trouverez certainement un agent immobilier ERA près de chez vous.

Biens en vedette de ERA Visie Plus